Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Hoe kies ik de muziek op mijn bruiloft?

Prachtige live muziek is een van de beste manieren om je bruiloft te omlijsten. Het zorgt bij zowel het bruidspaar als de gasten voor sfeer, gezelligheid en bovenal emotie. Maar hoe kies je nu de muziek voor de mooiste dag in je leven? Pas de tips in dit artikel toe om met de muziekkeuze op je huwelijksdag de juiste snaar te raken.

Kies muziek voor elk moment op de huwelijksdag

Een bruiloft bestaat uit meerdere momenten, die elk vragen om een andere muzikale begeleiding. Dat begint al bij de prelude, het moment dat de gasten op de trouwlocatie arriveren. Maar ook later op de dag, tijdens de receptie en het diner, heeft de juiste achtergrondmuziek het vermogen om alle aanwezigen op hun gemak te stellen en direct de gewenste sfeer te creëren.

Het meest bijzondere moment tijdens de huwelijksdag is zonder twijfel de ceremonie. Deze is op te delen in meerdere kleinere momenten: de processie (het loopje naar het altaar), de huwelijksvoltrekking (het ja-woord) en de recessie (het einde van de ceremonie). Geef vooraf duidelijk bij de muzikanten aan welke muziek je wilt tijdens elk van deze ogenblikken.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere momenten tijdens je trouwdag, zoals de openingsdans en het avondfeest. Over het algemeen is het raadzaam om hier voor uitbundige muziek te kiezen, terwijl je voor relaxte muziek kiest tijdens de receptie en het diner (denk aan jazz) en voor emotionele muziek tijdens de ceremonie (denk aan akoestische muziek of ballads).

Kies muziek die bij jullie past

Tijdens de mooiste dag van je leven wil je uiteraard de mooiste muziek die je kunt bedenken. Kies daarom vooral muziek die jij en je partner mooi vinden, maar houd daarbij ook een klein beetje rekening met je gasten. Een dag lang heavy metal is voor de meeste aanwezigen bijvoorbeeld wat teveel van het goede.

Een muzikale keuze die altijd werkt, is het laten spelen van liedjes waarbij jullie als bruidspaar bepaalde herinneringen hebben. Denk aan dat foute nummer dat opstond toen jullie elkaar voor het eerst zagen of aan dat romantische liefdesliedje uit de jaren ’00. Schrijf alle nummers op die een speciale betekenis voor jullie hebben, zodat de muzikanten ze op je bruiloft kunnen spelen.

Probeer muziek daarnaast niet alleen te selecteren op je eigen smaak en herinneringen, maar ook op basis van het thema, de locatie en de styling van bruiloft. Op een festivalbruiloft is het bijvoorbeeld vreemd als er een strijkersensemble komt opdagen, terwijl een grote band moeite zal hebben met het vervoeren van alle apparatuur via de smalle trappen van een oud kasteel.

Kies het budget voor je bruiloftsmuziek

Met bovenstaande tips kom je een heel eind bij het kiezen van je gedroomde bruiloftsmuziek. Wat er mogelijk is, staat of valt echter met de hoogte van je budget. Je kunt hierop te besparen door bijvoorbeeld te kiezen voor een DJ in plaats van een grote showband of voor een getalenteerde artiest in plaats van een Bekende Nederlander.

Wil jij weten welke muziek of artiest binnen jouw budget de beste keuze is? Laat je dan vrijblijvend adviseren door de specialisten van LoveSound. Bel direct naar +31 36 234 00 44 of mail ons op info@love-sound.nl voor vrijblijvend advies op maat.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl