Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Budget voor je bruiloft: hoeveel gaat er naar muziek?

Je bruiloft is misschien wel de mooiste dag van je leven. Een dag die je als het goed is zelfs maar één keer meemaakt. Natuurlijk ben je daarom bereid om best wat uit te geven aan een memorabele trouwdag. De kosten hiervoor – zo blijkt uit onderzoek – bedragen voor Nederlandse bruidsparen al snel tienduizenden euro’s. Maar hoeveel van dit bruiloftsbudget gaat eigenlijk naar muziek?

Wat maakt live muziek zo belangrijk op een bruiloft?

Trouwen doe je met iemand die uniek is. Natuurlijk wil je dat je trouwdag dit in alle facetten weerspiegelt. Het liefst kies je daarom een bijzondere trouwlocatie, een buitengewone bruidstaart en een authentieke trouwjurk die lijkt gemaakt (of is gemaakt!) voor jou. En minstens zo belangrijk: je geeft waarschijnlijk ook de voorkeur aan live muziek van getalenteerde artiesten.

Want in tegenstelling tot de zoveelste Spotify-playlist, is live muziek afgestemd op jou en jouw gedroomde bruiloft. Live artiesten houden rekening met jouw muzikale voorkeuren en specifieke wensen. Ze weten als geen ander de ziel en emotie in de muziek te leggen die het verhaal van jou en je geliefde zo goed vertelt. En als je dat wilt, schrijven ze zelfs een onvergetelijk trouwlied op maat.

Hoeveel geef ik uit aan muziek op mijn bruiloft?

Gemiddeld geven Nederlandse bruidsparen minimaal € 15.000 uit aan hun bruiloft. In deze jaren van relatieve economische voorspoed lopen de bruiloftsbudgetten alleen maar verder op. Niet zelden geven bruidsparen tussen de € 25.000 en € 50.000 uit aan hun bruiloft. Over welke kostenposten ze dit budget verdelen, is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

Wel is er in elk bruiloftsbudget een overeenkomst te ontwaren. Zo staat de trouwlocatie als kostenpost in vrijwel alle gevallen met stip op één – hier gaat gemiddeld circa een kwart van het budget naartoe. Daarna volgen kosten voor de catering, aankleding, trouwjurk, fotografie en – jawel – de muziek!

Live muziek blijkt een onderdeel van de trouwdag waar mensen bereid zijn om relatief veel geld aan uit te geven. Vaak beslaat deze kostenpost minimaal zo’n 10% van het trouwbudget. Dat is best te begrijpen, als je denkt aan de unieke wijze waarop live muziek een bruiloft muzikaal omlijst.

Denk alleen al aan de bruid die naar het altaar loopt onder de romantische begeleiding van een zangeres, het jazz trio dat op de achtergrond voor sfeer zorgt tijdens het diner of de allround coverband die op het avondfeest een waar spektakel garandeert…

Een bruiloft zonder dit soort muzikale elementen is simpelweg niet hetzelfde.

Hoe bespaar ik geld op live bruiloftsmuziek?

Is het ook jouw grote droom om jouw trouwdag met live artiesten van een muzikaal randje te voorzien? Dan hoef jij je in principe niet te laten weerhouden door de kosten. Want hoe minder artiesten je laat opdraven, hoe minder geld je doorgaans kwijt bent. Een geweldige zangeres of DJ boek je bij LoveSound bijvoorbeeld al voor een bedrag tussen de € 600 en 1.500.

Wil je het grootser aanpakken? Dan kun je denken aan meerkoppige acts zoals een akoestisch duo, jazz trio of DJ Live Act. Voor de ultieme sfeerbeleving en veelzijdige performances kies je natuurlijk een gespecialiseerde bruiloft band. Eén ding is zeker: ook binnen jouw budget zijn de muzikale opties voor je bruiloft eindeloos. En combineer je dezelfde muzikanten of artiesten gedurende de dag, zó dat het wel interessant en afwisselend blijft, dan kan je interessante combinatiepakketten samenstellen!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Laat je dan vrijblijvend adviseren door de bruiloftsexperts van LoveSound. Mail ons op info@love-sound.nl of bel direct naar +31 36 234 00 44.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl