Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Welke muziek past bij mijn trouwlocatie?

Je weet al hoe je gedroomde trouwlocatie eruitziet. En je weet hoe je ideale bruiloftsmuziek klinkt. Maar past het een eigenlijk wel bij het ander? Sommige muziekstijlen komen in een bepaalde setting nu eenmaal beter tot hun recht. In dit artikel zetten we op een rijtje welke muziek het beste aansluit op de 6 populairste trouwlocaties van dit moment:

Een kerkelijk huwelijk

Trouwen in de kerk blijft een wens van velen. Of het nu is met of zonder inzegening van een dominee of priester. De historierijke ambiance en betoverende akoestiek maken de kerk het ideale decor voor een romantische bruiloft. Een klassiek geschoolde zangeres onder begeleiding van klassieke instrumenten als blazers, strijkers en harp staat garant voor een onvergetelijke huwelijksceremonie.

Tip: overweeg het strijkersduo Little Symphony eens.

Een festivalbruiloft

Hoe anders is dit op een buitenbruiloft zoals een festivalbruiloft. De impact van een klassiek ensemble valt in de buitenlucht deels weg en past met zijn statige karakter minder goed bij de speelse uitstraling van een festivalbruiloft. Wat wél goed past: een akoestisch duo, coverband, DJ of anderstalige zangeres. Dat laatste sluit ook uitstekend aan op een buitenlandbruiloft. Een combinatie van dit alles kan tot slot ook.

Tip: denk voor een festivalbruiloft aan het perfect ingespeelde duo Harlem in June of Maud met trio of kwartet formatie!

Een strandbruiloft

Het strand staat voor zon, zee, ontspanning en het echte loungegevoel. Hierbij passen lichtere vibes en muziek die naadloos samensmelt met het ritme van de op het strand ruisende golven. Denk aan jazz, bijvoorbeeld in duo- of triovorm van ervaren muzikanten. Of net zo leuk: een DJ die de locatie haarfijn aanvoelt en de ene na de andere zomerse tune uit zijn draaitafel weet te toveren.

Tip: Duo Romanello en Natascha met gitarist zijn uitstekende opties voor een strandbruiloft.

Een kasteelbruiloft

Van de meest zomerse trouwlocatie gaan we naar de meest imposante: het kasteel. Een kasteelbruiloft ademt in alle facetten allure en de muziek sluit hier vaak naadloos op aan. In de majestueuze balzaal loop je niet de polonaise op carnavalskrakers (het kán natuurlijk wel!), maar liever kies je net als de kasteelheren van weleer voor muziek die leunt op akoestische invloeden.

Tip: de heren van Music on the Move spelen een veelvoud van akoestische stijlen en bewegen zich ondertussen moeiteloos tussen de bruiloftstafels door. Ook ideaal voor authentieke kasteellocaties waar geen geluidsversterking is toegestaan. 

Een thuisbruiloft

Hou jij je bruiloft liever dichter bij huis? Valt wat voor te zeggen. Een voor de hand liggende trouwlocatie (zeker in dit jaargetijde) is de tuin, mits je hier genoeg ruimte hebt voor alle aanwezigen tijdens de ceremonie en het trouwfeest. In deze intieme setting komt een privéoptreden van een getalenteerde soloartiest bij uitstek tot zijn recht.

Tip: denk qua stijl bijvoorbeeld aan de prachtige Leonie, die zichzelf op gitaar op indrukwekkende wijze kan begeleiden. Bonustip: sein vooraf wel even de buren in 😉

Een allround trouwlocatie

Kies je voor jouw bruiloft voor een veelzijdige trouwlocatie zoals een allround eventlocatie of feestzaal? Gefeliciteerd: dan kun je qua muziek werkelijk alle kanten op! Kun je desondanks moeilijk kiezen? Laat je dan vrijblijvend adviseren door de muzikale trouwspecialisten van LoveSound. Bel ons op +31 36 234 00 44 en ontvang direct een professioneel advies op maat.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl