Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Bruiloftsfeest: hoe krijg je iedereen aan het dansen?

Ben je ooit op een bruiloftsfeest met een lege dansvloer geweest? Dan weet je in elk geval dat dit jou tijdens jouw huwelijksfeest niet mag overkomen! En dat is ook helemaal niet nodig, want in iedereen schuilt onder de juiste omstandigheden een echt feestbeest. Hieronder geven wij 4 tips waarmee je gegarandeerd alle aanwezigen op je bruiloft – van je oma tot je kleine neefje – aan het dansen krijgt!

Inspireer met de openingsdans

Zoals het spreekwoord luidt: Goed voorbeeld doet volgen. Dit is zeker waar als we het over de openingsdans hebben, want hiermee kun je de aanwezigen tijdens jouw bruiloftsfeest zonder twijfel enthousiasmeren om ook de dansvloer op te stappen.

In eerdere artikelen hebben we al tips gegeven om je openingsdans met een unieke insteek inspirerender te maken en noemen we een aantal nummers die het tijdens dit bijzondere moment gegarandeerd goed doen. Wil je liever geen openingsdans? Dan zijn dit 6 alternatieven die minstens zoveel reuring veroorzaken op de dansvloer!

Plan een spectaculaire flashmob

Wel eens gehoord van een flashmob? Dit is een populair fenomeen waarbij een grote groep mensen uit het niets op een openbare plek samenkomt, iets ongewoons doet en vervolgens weer uit elkaar valt. Drie keer raden op welke plek een flashmob als geen ander scoort? Juist. Een bruiloft!

Want stel je eens voor: de openingsdans is afgelopen en het feest komt slechts aarzelend op gang. Totdat er ineens een grote groep mensen op de dansvloer springt en de pannen van het dak danst! Ineens valt de schroom bij de anderen weg en barst het feestgedruis écht los.

Een beetje aansporing helpt!

Natuurlijk hoef je niet altijd een voorbeeld te stellen in de vorm van een openingsdans of flashmob. Vaak hebben de aanwezigen op je feest alleen een beetje aansporing nodig om zich op de dansvloer te begeven. Iedereen wil namelijk dansen, maar niemand wil de enige zijn op een verder lege dansvloer.

Een ervaren DJ zal dit uit zichzelf aanvoelen en mensen aanmoedigen om wat danspasjes te wagen. Nog effectiever is het echter als iemand van het bruidspaar de oproep doet. Aarzel daarom niet, grijp de microfoon en vraag al je vrienden, collega’s en geliefden om samen met jou een groot feest te bouwen. En vergeet vooral zelf niet het goede voorbeeld te geven! Gasten komen voor jullie en als je als bruidspaar op de dansvloer staat, volgt de rest vanzelf! Wedden dat de feeststemming niet lang op zich laat wachten?

Kies de juiste band of DJ

Natuurlijk wil je vlak na je eigen huwelijksceremonie niet constant in de rol van MC hoeven kruipen. Het is daarom verstandig om de DJ-booth niet te laten bemannen door een vriend of familielid, maar te kiezen voor een professionele DJ die de aanwezigen met zijn muzikale kunsten binnen no-time om zijn vinger windt.

Ook een goed idee voor je huwelijksfeest is het inhuren van een live band, die het publiek moeiteloos bespeelt en op jouw grote dag een onvervalste festivalsfeer kan creëren. Wil je het beste van beide werelden? Ga dan voor een combinatie van DJ met live muzikanten.

En wil je écht zeker weten dat je op jouw bruiloftsfeest alle aanwezigen aan het dansen krijgt? Laat je voor de muzikale omlijsting van je huwelijk dan op maat ondersteunen door de specialisten van LoveSound. Wij helpen je graag! Neem contact op via +31 36 234 00 44 of mail naar info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl