Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

De mooiste muziek tijdens je huwelijksreceptie

De receptie is traditioneel een belangrijk onderdeel van je huwelijksdag. Natuurlijk wil je dat deze zo goed mogelijk verloopt. Maar hoe doe je dat? Het geheim van een succesvolle huwelijksreceptie is samen te vatten in één woord: sfeer. De receptie moet er volledig op gericht zijn om een aangename ambiance te creëren – en goede achtergrondmuziek helpt je om de juiste toon te zetten.

Pianiste en zangeres voor een aangename receptie

Na afronding van de huwelijksceremonie, bruist de zaal van de positieve energie. De stemming is uitstekend en dit maakt heftige en opzwepende muziek overbodig. Ontspannen achtergrondmuziek in een gezellig jasje en met een lichte ‘up tempo feel’ is dan ook de beste keuze, omdat het de ideale entourage biedt voor prettige conversaties. Dan rest alleen de vraag: voor welke artiest of muzikaal genre kies je?

In feite kun je geen verkeerde keuze maken, want tal van artiesten en genres bij LoveSound lenen zich voor een professionele muzikale ondersteuning van de huwelijksreceptie. Traditiegetrouw zorgen akoestische instrumenten voor een aangename setting, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Met name een pianist is in dit opzicht een populaire keuze.

Een pianist heeft over het algemeen een breed repertoire en is hierdoor in staat in te spelen op de sfeer tijdens jouw receptie. Afhankelijk van jouw gasten speelt hij of zij nummers die de stemming in de zaal ondersteunen en versterken. Deze muzikale veelzijdigheid komt ook op een andere manier tot uiting, want veel van onze pianisten kunnen ook zang verzorgen. Zo heb je meteen een zangeres op je receptie!

 

Van strijkersensemble tot jazz trio

Als een pianist om een bepaalde reden geen optie is, kun je kijken naar alternatieven. Bijzonder goed werkt op een receptie ook een harpiste, die zorgt voor een relaxte en elegante ambiance. Zoek je iets met meer impact, dan is een strijkersensemble misschien een betere keuze. Zeker in een grote hal met mooie akoestiek komt zo’n klassiek ensemble uitstekend tot zijn recht.

Een van de populairste boekingen voor recepties bij LoveSound blijft toch wel een jazz duo of trio. De jazzy muziekstijl vormt een speels maar ook beschaafd decor voor een plezierige receptie voor al je gasten. De muzikanten zijn niet gebonden aan een vast jazz repertoire, maar spelen heerlijke populaire songs van nu, in een akoestisch jasje. Voor ieder wat wils. Bijkomend voordeel is dat zo’n groep van jazzartiesten moeiteloos in staat is zelfs de meeste grote ruimte te vullen. Bij een groots opgezet huwelijk is dat bepaald geen overbodige luxe!

Een bijzondere vermelding in dit kader verdient het speciale Jazz and Wine concept van LoveSound. De genodigden op uw receptie worden hierbij getrakteerd op easylistening achtergrondjazz en genieten ondertussen van exclusieve wijnen van de Toscaanse familie Antinori. Als dat geen ontspannen receptie oplevert, weten wij het ook niet meer…

Interesse? Bel naar +31 36 – 234 00 44 of mail ons op info@love-sound.nl.

Foto in header door: Trouwdag in Beeld

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl