Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Welke muziek tijdens het huwelijksdiner? (3 tips bij het kiezen)

Voor de meeste bruidsparen is muziek een belangrijk element op de huwelijksdag. Niet alleen tijdens de ceremonie, de receptie en het avondfeest, maar minstens zo belangrijk: ook tijdens het diner. Dit is immers hét moment om heerlijk te ontspannen en alle grootse gebeurtenissen van die dag rustig te laten bezinken. Maar welke muziek hoort hier nu bij? Wij helpen je kiezen met de volgende 3 tips:

Volg je gevoel

Muziek is een kwestie van gevoel en laat zich daarom niet kiezen op verstand. Bezorg jezelf dan ook geen onnodige keuzestress door eindeloos te tobben over de muzikale voorkeuren van je schoonouders, oma en de andere gasten op je bruiloft. Het is jullie huwelijk en kies daarom de muziek die jullie mooi vinden.

Vraag jezelf daarnaast af hoe jij je wilt voelen nadat je pas getrouwd bent. Euforisch? Romantisch? Ontspannen? Kies de live muziek die dit gevoel het beste oproept! Tip: een jazz band werkt vaak goed om tijdens het diner een ontspannen ambiance te creëren die een breed spectrum aan subgenres en emoties kan bestrijken.

Foto: Jaap Kroon

Deel je wensen met de artiesten

Hebben jij en je geliefde bepaalde liedjes die symbool staan voor jullie samenzijn? Of hebben jullie beide een aantal favoriete nummers die jullie tijdens het huwelijksdiner graag willen horen? Geef deze voorkeuren in dat geval door aan de artiest die gaat optreden. Zo kan hij of zij rekening houden met jullie wensen – ook als jullie bepaalde nummers juist niet willen horen.

Dit werkt bijvoorbeeld goed als je een voor de huwelijksceremonie ingehuurde zangeres ook tijdens het diner laat optreden. Zij kan dan voor beide gelegenheden rekening houden met jullie wensen en met haar nummerkeuze de gewenste sfeer creëren. Een ervaren zangeres én pianiste als Brenda omlijst het huwelijksdiner met nummers van bijvoorbeeld Etta James, Adele en Whitney Houston.

Bewaar de danceknallers voor later

Zelfs als je tijdens het diner een euforische stemming wilt, is het belangrijk om qua muzikale keuzes niet over the top te gaan. Enkele vrolijke feestnummers zijn natuurlijk goed voor de variatie, maar tijdens het diner wil je de gasten ook de gelegenheid bieden om in een ontspannen setting te genieten van het eten.

Beter bewaar je het merendeel van de echte danceknallers dan ook voor later, tijdens het avondfeest! Ook vóór die tijd is een DJ een geschikte keuze tijdens het diner, omdat hij elke gewenste muziekstijl voor je kan spelen. Later op de avond, tijdens het grote feest, vormt een combinatie met een Live Act dan weer een garantie op het nodige spektakel!

Welke muziek jij op je bruiloft ook wilt; bij LoveSound ben je aan het juiste adres als je artiesten van de hoogste kwaliteit wilt boeken. Van zangeressen tot DJ’s en van allround coverbands tot klassieke muziekensembles. Wil je hulp bij jouw keuze voor muziek tijdens het huwelijksdiner? Neem contact op met onze experts via info@love-sound.nl of bel ons op +31 36 234 00 44.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl