Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Trouwen op een landgoed of kasteel

Bij een sprookjeshuwelijk hoort een betoverende locatie. En laten we eerlijk zijn: het lokale gemeentehuis is dat meestal niet. Steeds meer bruidsparen kiezen daarom voor een speciale trouwbestemming. De absolute droom is vaak trouwen op een landgoed of kasteel. Geen enkele andere omgeving ademt immers zoveel sfeer – zeker in combinatie met de juiste muziek!

Van balzalen tot parktuinen

Beroemdheden, adel en koninklijke familieleden voltrekken hun huwelijk regelmatig in de omgeving van een kasteel. Het is daarom niet zo verrassend dat veel mensen bij een droomhuwelijk deze entourage voor zich zien. Ook voor jou en je geliefde is zo’n bruiloft absoluut haalbaar. Het is natuurlijk niet de goedkoopste optie, maar na enig sparen wel een droom die je daadwerkelijk kunt realiseren.

Heb je niet zoveel met kastelen, maar meer met de pure schoonheid van een uitgestrekt landgoed? Ook dat is een trouwlocatie die populair is vanwege zijn statige uitstraling. Groene parktuinen afgewisseld met stijlvolle gastenverblijven vormen het ideale decor voor een klassieke huwelijksvoltrekking of juist een trendy festivalbruiloft.

Welke muziek past bij trouwen op een kasteel?

Een kasteel ademt in al zijn facetten historie. Veel bruidsparen kiezen er daarom voor om hun bruiloft hierop af te stemmen. Dat betekent dineren in een stijlvolle balzaal, styling met een klassiek tintje en de huwelijksvoltrekking voor in de eeuwenoude ridderzaal of het omringende weiland.

Wat hierbij prachtig past, zijn klassiek georiënteerde muziekstromingen die de kasteelbeleving voor jou en je gasten verder versterken. Denk bijvoorbeeld aan een getalenteerd strijkersensemble, bestaande uit klassiek geschoolde muzikanten die je betoveren met roerende muziekstukken uit hun viool, cello of soortgelijke instrument. Ook een harpiste of zangeres sluit hier uitstekend op aan. Maar tevens met een zangeres die begeleidt wordt door een stijlvolle pianist op vleugel, straalt het perfecte plaatje uit. En niet alleen kan je er dan toch nog een klein modern tintje aan geven, maar het een perfecte middenweg die past bij een hedendaagse bruiloft op een waanzinnig landgoed.

Welke muziek past bij trouwen op een landgoed?

Een landgoed heeft andere kenmerken dan een kasteel en dat heeft invloed op je huwelijkskeuzes. In tegenstelling tot de galmende akoestiek en intieme uitstraling van een kasteelruimte, typeert een landgoed zich door zijn weidse karakter en natuurlijke serene uitstraling. Dat maakt het een veelzijdig decor dat zich leent voor vrijwel elke bruiloft (denk bijvoorbeeld aan een Franse themabruiloft met Davine).

Ook je muzikale keuzes zijn hierdoor zeer veelomvattend. Tegen de groene achtergrond van een ceremonie op een landgoed past bijvoorbeeld bij uitstek een zangeres met gitarist of pianist. En in de partytent op een festivalbruiloft misstaat een DJ act met percussie allerminst.

Welke muziek jij ook wilt voor je bruiloft op een landgoed of kasteel – bij LoveSound regelen we het voor je! Informeer direct naar de mogelijkheden via +31 36 234 00 44 of mail ons op info@love-sound.nl.


 

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Marscha van Odiza Fotografie op dé trouwlocatie van 2018: Slot Doddendael!

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl