Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Welke muziek past bij mijn winterbruiloft?

De winter is van oudsher niet het populairste trouwseizoen. Toch biedt een winterbruiloft verrassend veel voordelen. Want niet alleen zijn de intimiteit en romantiek werkelijk ongeëvenaard, maar ook heb je in deze tijd van het jaar vaak een ruimere keuze uit trouwlocaties en bruiloftmuzikanten.

Wij kunnen trouwen in de winter dan ook van harte aanbevelen en merken dat steeds meer bruidsparen hier in 2020 vanwege COVID-19 en de coronacrisis waar we ons in bevinden voor kiezen. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een winterbruiloft en de muziek die hier het beste bij past!

De voordelen van een winterbruiloft

Veel bruidsparen beschrijven trouwen in de winter als een magische ervaring. Stel je een decor voor van knapperend haardvuur, flonkerende kaarsen en natuurlijk een bruidsjurk die nog witter is dan de sneeuw die het schilderachtige landschap buiten bedekt. Een winterbruiloft staat garant voor een bijzondere mix van knusheid, warmte, romantiek, magie, glamour en bovenal veel liefde.

Je trouwt in de winter zeer waarschijnlijk binnen en dat maakt de aankleding van de trouwlocatie van extra groot belang. Een keuze voor typische kerstkleuren als rood, groen en zilver doet het doorgaans goed. Maar ook zilver, goud en paars zorgen voor veel sfeer en geven de styling van jouw locatie een chique en glamorous tintje.

Waar kan ik het beste trouwen in de winter?

Aangezien een festival– en strandbruiloft in de winter minder voor de hand liggen, kies je al snel voor een binnenlocatie die past bij de sfeer van het seizoen. Met name klassieke en sprookjesachtige locaties zoals een kerk of kasteel vormen een geweldige entourage en sluiten helemaal aan op het magische karakter van een winterbruiloft.Mag het van jou een tikkeltje praktischer of moderner? Niets staat je in de weg om in de winter een moderne eventlocatie met alle bijbehorende gemakken af te huren! Wees wel op tijd met boeken, want dit winterseizoen neemt de trouwdrukte waarschijnlijk snel toe. Natuurlijk kun je ook thuis trouwen; de intimiteit van deze setting sluit erg goed aan op de tijd van het jaar.

Welke muziek past bij mijn winterbruiloft?

In een ideale situatie sluiten je trouwlocatie en bruiloftmuziek naadloos op elkaar aan. In de akoestiek van kerkelijke gewelven is bijvoorbeeld niets zo indrukwekkend als een strijkersensemble of meerstemmig koor, terwijl het getokkel van een harp het verleden in een kasteel op betoverende wijze tot leven wekt.

Trouw je thuis? Dan is het aan te raden om het optreden vooral intiem en kleinschalig te houden. Ideaal hiervoor is een gespecialiseerde bruiloft zangeres, eventueel in combinatie met een gitarist of pianist. Speelt het trouwfeest van jouw winterbruiloft zich af op een eventlocatie, dan zijn de mogelijkheden eindeloos: van grote bands tot complete DJ Live Acts.

Wil je meer weten over de grote muzikale mogelijkheden bij trouwen in de winter? Aarzel dan niet en laat je vrijblijvend adviseren door de experts van LoveSound. Op basis van jouw wensen creëren wij graag de gedroomde muzikale omlijsting voor jouw romantische winterbruiloft. In overleg is vrijwel alles mogelijk! Bel direct naar +31 36 234 00 44 of mail ons op info@love-sound.nl.


 

Fotocredits: Robert Land

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl