Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Trouwen in de kerk: welke muziek kies ik?

Trouwen in de kerk is voor veel bruidsparen nog altijd een droom. Een kerkelijk huwelijk biedt bovendien een voordeel waar je misschien geen rekening mee had gehouden: de akoestiek in een traditionele kerk is werkelijk ongeëvenaard. Gecombineerd met de romantische setting, ontstaat er hierdoor een unieke sfeer die jij en je gasten nooit meer zullen vergeten.

Geweldige akoestiek voor zang en klassieke instrumenten

Hoewel muziek in de prachtige akoestiek van een kerk al snel goed klinkt, zijn het met name zang en klassieke instrumenten die in deze omgeving tot volle wasdom komen. Bij LoveSound kun je bijvoorbeeld een zangeres, harpiste of volledig strijkersensemble boeken, die jouw kerkbruiloft gegarandeerd naar grote hoogten tillen.

Gedurende het huwelijk zijn er verschillende momenten die deze muzikanten op originele wijze kunnen begeleiden. In de traditionele opzet van een kerkelijk huwelijk zijn er bijvoorbeeld de binnenkomst van de bruid met haar vader, maar ook het verlaten van de kerk door het bruidspaar. Gebeurtenissen die de best denkbare muzikale omlijsting verdienen.

Muziek binnenkomst bruid met vader

Bij een kerkelijke bruiloft willen veel bruidsparen zelf de liedjes kiezen die tijdens de meest belangrijke momenten worden gespeeld. De keuze is natuurlijk afhankelijk van jullie specifieke smaak, maar liedjes met een traditionele of klassieke inslag doen het altijd goed in een kerkelijke ambiance. Wissel af en toe af met moderne nummers voor een verrassende en gebalanceerde mix.

De binnenkomst van de bruid aan de arm van haar vader is een moment dat zich het beste leent voor muziek met een klassieke invalshoek. Bridal Chorus van Richard Wagner (Here Comes The Bride) is in dit opzicht natuurlijk een klassieker. Veelvuldig gespeeld door een orgel, maar ook een strijkersensemble is als geen ander in staat dit lied op onvergetelijke wijze ten gehore te brengen.

En wat dacht je van een prachtige vertolking van ‘Canon in D’ van Pachelbel, gespeeld door een pianist of samen met een violist?

Bruid en bruidegom verlaten de kerk

Na de officiële huwelijksvoltrekking is het dan zover: de bruid en bruidegom verlaten gezamenlijk de kerk en worden uitgezwaaid door hun gasten. Ook dit karakteristieke moment vereist een passende muzikale begeleiding, waarbij een orgel of strijkersensemble wederom voor de hand liggende keuzes zijn. Wedding March van Felix Mendelssohn is hierbij een voorbeeld van een veelgehoord nummer.

Natuurlijk zijn er tijdens een bruiloft in de kerk nog tal van andere gelegenheden die eigenlijk niet zonder muzikale bekroning kunnen. Denk hierbij alleen al aan het arriveren en weggaan van de gasten. Voor een persoonlijk tintje aan het huwelijk, is het inhuren van een zangeres ook een goed idee. Zij kan jullie favoriete nummers zingen, waaronder zelfs een op maat geschreven trouwlied.

Zie jij al helemaal voor je hoe jij en je geliefde trouwen in de kerk? Neem dan contact op met LoveSound om je gedroomde muziek nu alvast te boeken. Bel ons op +31 613 592 848 of mail naar info@love-sound.nl.

Featured photo by: Eppel Fotografie 

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl