Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Festivalbandje voor je bruiloft: klein maar (héél) fijn!

In de afgelopen maanden is de aanblik van de gemiddelde huwelijksdag behoorlijk veranderd. Door de anderhalvemetersamenleving en de door de overheid opgelegde limiet van 30 aanwezigen, waren de trouwerijen die tot nu toe doorgingen een stuk kleinschaliger van aard. Toch bleek dit een geslaagde huwelijksdag zeker niet in de weg te staan!

Een belangrijke reden hiervoor: de inzet van het good old festivalbandje! Voorbeelden van zo’n bandje zijn duo’s, trio’s of kwartetjes van muzikanten. Zo’n kleine bezetting sluit uitstekend aan op de kleine bruiloftsgroepen van de afgelopen periode, maar is ook zeer geschikt om jouw bruiloft in de komende zomermaanden van muzikaliteit, intimiteit en gezelligheid te voorzien.

Dit zijn 3 voorbeelden van het type festivalbandje dat goed past bij een kleinere groep of intieme bruiloftsetting:

Een akoestisch duo

Dit is verreweg het meest populaire type festivalbandje voor bruiloften. De kracht schuilt hem in de pure eenvoud van een begaafde zanger(es) die wordt begeleid door een al even getalenteerde muzikant. Veelgeboekte combinaties zijn een zangeres met pianist of gitarist, maar in principe is elke combinatie mogelijk.

Een akoestisch duo is hoe dan ook de ultieme romantische omranding van een huwelijksceremonie. Denk aan de opvoering van een gevoelige ballad terwijl de bruid naar het altaar schrijdt of aan een emotioneel nummer dat na het ja-woord speciaal aan het bruidspaar wordt voorgedragen. Met de juiste zangeres tijdens de ceremonie zullen er gegarandeerd heel wat traantjes worden weggepinkt!

Tip: Boek zangeressen als Floor, Brenda, Hiske of Mensje in combinatie met een tweede muzikant.

Een akoestisch trio

In essentie vergelijkbaar met een akoestisch duo, maar net even wat veelzijdiger is een akoestisch trio. Dit type festivalbandje neigt qua bezetting al wat meer naar een voltallige band en combineert een of meerdere vocalisten met een of meerdere muzikanten. Hierdoor behoren meerstemmige samenzang of combinaties van verschillende instrumenten ook tot de mogelijkheden.

Door de extra muzikale mogelijkheden is een akoestisch trio ook zeer geschikt voor het verzorgen van achtergrondmuziek. Dit kan de sfeer op andere momenten van de trouwdag, zoals tijdens de receptie en het diner, aanzienlijk verhogen. En wat te denken van een diner dansant? Een akoestisch trio kun je bij LoveSound zowel boeken met als zonder vocalisten.

Tip: Brenda Bee & The Boys, Hiske of fijne trio bezettingen van deze zangeressen 

Een akoestisch kwartet of iets groter

De grootste variant van dat wat wij voor het gemak een festivalbandje noemen, is een akoestisch kwartet. Hierbij zijn de mogelijkheden werkelijk onbegrensd. Combineer meerdere zangeressen met diverse muzikanten en geniet van eindeloze muzikale variatie, terwijl je de kleinschalige en intieme sfeer op je bruiloft behoudt!

Tip: Band of Gents, Wild Oaks en Gina & The Gentlemen 

Een festivalbandje voor je bruiloft boeken

Festivalbandjes zijn er in vele soorten en maten. Bij LoveSound kun je kiezen voor een bestaande kleinschalige formatie of zelf een akoestisch duo, trio of kwartet samenstellen op basis van je wensen. Meer weten over de vele mogelijkheden? Laat je vrijblijvend informeren via +31 36 234 00 44 of stuur je vraag naar info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl