Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

5 soorten trouwlocaties + passende muziek

Weet jij al waar de mooiste dag van je leven zich gaat voltrekken? De mogelijke locaties voor een sprookjeshuwelijk zijn zeer divers. Van een kasteel tot het strand en van de kerk tot je eigen achtertuin: je kiest zelf het decor waarin jij samen met je partner de liefde voor elkaar bezegelt. Dit zijn 5 populaire trouwlocaties en de bruiloftmuziek die hier goed bij past:

Bruiloft in de kerk

Hou jij wel van klassiek? Dan is trouwen in de kerk een goede optie. Wat ons betreft kan ook de bruiloftmuziek in dat geval niet klassiek genoeg zijn. Huur bijvoorbeeld een harpiste voor hemels getokkel of pak het grootschaliger aan en laat je bruiloft begeleiden door een compleet strijkersensemble. Uit ervaring weten we bij LoveSound dat dit soort instrumenten tot volle wasdom komt in een kerkelijke akoestiek. Een goede zangeres voor de ceremonie maakt het plaatje compleet.

Bruiloft in een kasteel

Ook klassiek, maar dan anders: trouwen in een kasteel. De unieke bouwstijl en hoge kasteelgewelven bieden een akoestiek en sfeer die zeker niet onderdoen voor die in een kerk. Omdat het inhuren van een middeleeuwse minstreel anno 2018 ietwat lastig is, adviseren we vergelijkbare muzikale keuzes als in een kerk. Violen en cello’s doen zonder twijfel recht aan deze stijlvolle omgeving. En wat te denken van een pianist? Met een kasteelhuwelijk kun je muzikaal gezien veel kanten op.

Bruiloft op een landgoed

Hoewel landgoederen en kastelen vaak onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, zijn ze als trouwlocatie niet met elkaar te vergelijken. Alleen al het verschil in beleving tussen binnen en buiten trouwen is enorm. Een landgoed kenmerkt zich onder andere door meer ruimte en een totaal verschillende akoestiek. Allround bands of vocal groups doen het vaak uitstekend in zo’n omgeving. Kun je niet kiezen? Dan kun je er zelfs een heuse festivalbruiloft van maken!

Bruiloft in de tuin

Niet iedereen wil van zijn bruiloft een groots spektakel maken. Sommige bruidsparen geven de voorkeur aan een kleinschalige setting. De tuin van een trouwlocatie (of die van jezelf als je gezegend bent met een grote achtertuin) is in dat geval een ideale keuze. Vanwege het intieme karakter sluit rustige en instrumentale achtergrondmuziek hier uitstekend op aan. Denk bijvoorbeeld aan een jazz duo of een zangeres die zichzelf begeleidt op de piano.

Bruiloft op het strand

Een strandbruiloft is bijzonder populair en dat al helemaal bij bruidsparen die trouwen in het buitenland. Sta jij bij jouw huwelijksceremonie op een prachtig Italiaans strand terwijl de golven ritmisch tegen het zand ruisen? Dan is er geen betere muzikale begeleiding dan die van een authentieke en professionele Italiaanse zangeres zoals Katharina. Een bruiloft moet namelijk passen bij de trouwlocatie, maar dat geldt al helemaal voor de muziek.

Wil jij ook een van de genoemde muzikale stijlen of artiesten op jouw droombruiloft? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden! Bel LoveSound op 036 234 00 44 of stuur een mailtje naar info@love-sound.nl.

Photocredits: Odiza Fotografie 

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl