Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

6 do’s en don’ts bij het kiezen van een bruiloft DJ

Na lang wikken en wegen ben je eruit: je wilt een DJ boeken om je bruiloft op spetterende wijze muzikaal te omlijsten. Waarmee je in dat geval rekening moet houden, lees je hier. Maar hoe kies je de juiste DJ eigenlijk? In dit artikel noemen wij 3 do’s and don’ts die je in het achterhoofd moet houden bij het inhuren van een bruiloft DJ:

Don’t: Geef de DJ een afspeellijst. Dit is het slechtste wat je kunt doen, omdat de creativiteit en daarmee de meerwaarde van de DJ hierdoor grotendeels wegvallen. Je boekt een gespecialiseerde bruiloft DJ juist vanwege zijn of haar vermogen om de sfeer tijdens jouw huwelijk haarfijn aan te voelen en de muziek hier naadloos op aan te passen. En geloof ons: dat is een vak apart! Wel vinden DJ’s het erg fijn om een richting te weten van wat jullie leuk vinden qua stijlen. Stel bijvoorbeeld een top 10 op van do’s en een top 10 op van dont’s en dan weet de DJ wat hij moet doen! En verzoekjes kan natuurlijk altijdJ

Don’t: Laat de muziek door vrienden regelen. Serieus? We begrijpen best dat je jouw beste vriend of vriendin een belangrijke rol op het huwelijksfeest gunt. Maar zolang hij of zij geen professionele DJ is, loop je een groot risico op sfeerverpestende technische mankementen, verkeerde nummerkeuzes en abrupte overgangen die de dansvloer pardoes tot stilstand brengen. En dat is wel het laatste wat je wilt op jouw grote dag.

Don’t: Wacht tot het laatste moment met het boeken van een bruiloft DJ. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek trouwen er in Nederland dagelijks zo’n 170 bruidsparen. Je kunt je dus voorstellen dat de beste bruiloft DJ’s het behoorlijk druk hebben. En dat geldt ook voor die van LoveSound. Onze tip: boek je DJ zo ver mogelijk van tevoren, zodat je nog alle keus hebt en je op muzikaal vlak geen concessies hoeft te doen.

Do: Vertrouw de bruiloft DJ die je kiest. Zeker als je van nature een control freakbent, kan dit best even lastig zijn. Maar de DJ weet vaak beter dan jij zelf welke nummers tijdens jouw huwelijksdag de gewenste sfeer creëren. Natuurlijk zijn er uitzondering. Zo kun jij je wensen voor nummers tijdens belangrijke momenten als de ceremonie of openingsdans natuurlijk best doorgeven. Maar voor de rest van de dag raden we je aan: vertrouw vooral op de expertise van de DJ!

Do: Kies een moderne en veelzijdige professional. Bruiloft DJ’s zijn er in vele soorten en maten. Belangrijk is om een DJ te kiezen die niet alleen kan voldoen aan jouw muzikale wensen, maar die je ook aanvullende mogelijkheden kan bieden op het gebied van licht, geluid en een podium. Kortom: kies voor een professionele DJ of beter nog een volwaardig entertainmentbureau zoals LoveSound.

Do: Ga voor een knallende DJ live act!Als er één tip is die we je mogen geven, dan is het toch wel deze. Een DJ live act is een combinatie van een ervaren bruiloft DJ aangevuld met diverse live muzikanten. Hierdoor ontstaat de ideale mix tussen de muzikale flexibiliteit van de DJ en de bijzondere sfeer die alleen een live performance kan bieden. Muzikaal spektakel tijdens het avondfeest gegarandeerd!

Meer weten over de ideale bruiloft DJ voor jouw huwelijksdag? Laat onze specialisten je op maat adviseren. Bel direct naar +31 36 234 00 44 of stuur ons een mail op info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl