Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Top 10 openingsdans nummers in 2019

De openingsdans: het is een bijzonder moment tijdens je bruiloft. En zoals zoveel speciale momenten ook best een beetje spannend. Alle ogen zijn immers op jou gericht, maar gelukkig betreed je de dansvloer in de veilige armen van je grote liefde.

Wat het bovendien nóg makkelijker maakt, is het kiezen van een nummer waar je simpelweg niet stil op kan blijven staan. Een nummer dat jullie beiden prachtig vinden en dat exact de juiste toon zet voor de rest van een onvergetelijke huwelijksdag.

Maar hoe kies je nu zo’n nummer? Bij LoveSound merken we dat de meeste bruidsparen kiezen voor een nummer in een van de drie volgende categorieën:

 • Klassieke openingsdans nummers
 • Vrolijke openingsdans nummers
 • Nederlandse openingsdans nummers

Binnen elke categorie hebben wij een top 10 van openingsdans nummers samengesteld die in 2019 gegarandeerd een hit vormen op jouw bruiloft!

Top 10 klassieke openingsdans nummers in 2019

 1. Sleeping Beauty Walz – Tsjaikovski
 2. Can You Feel the Love Tonight – Elton John
 3. I can’t help falling in love with you – Elvis Presley
 4. First Day of my Life – Bright Eyes
 5. Wonderful Tonight – Eric Clapton
 6. At Last – Etta James
 7. Can’t Take my Eyes of off You – Lauryn Hill
 8. Tenerife Sea – Ed Sheeran
 9. Let’s Stay Together – Al Green
 10. Have you ever been in love – Celine Dion

Klassieke nummers voor de openingsdans zijn liedjes die zichzelf al decennialang hebben bewezen op bruiloften over de hele wereld. Deze nummers zijn doorgaans wat langzamer van tempo en lenen zich daarom uitstekend voor een intieme slowdance met je partner. Met een van de klassiekers uit deze lijst kun je simpelweg geen verkeerde keuze maken!

Top 10 vrolijke openingsdans nummers in 2019

 1. Marry You – Bruno Mars
 2. As – Stevie Wonder
 3. Happy – Pharrell Williams
 4. Umbrella – The Baseballs
 5. Mambo No. 5 – Lou Bega
 6. Everlasting Love – Jamie Cullum
 7. Can’t stop the feeling – Justin Timberlake
 8. Uptown Funk – Mark Ronson
 9. The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
 10. Shut Up and Dance – Walk The Moon

Een vrolijke openingsdans is een gedurfdere keuze dan een slowdance omdat je op de dansvloer meer van jezelf laat zien. Maar kan het jou niet gek genoeg en wil je direct de toon zetten voor een euforische avond? Dan zal een van de bovenstaande nummers tijdens de openingsdans ongetwijfeld iedereen meekrijgen op de dansvloer!

Top 10 Nederlandse openingsdans nummers in 2019

 1. Jij Bent De Liefde – Maan / Kenny B
 2. Zij – Marco Borsato
 3. Leun op mij – Ruth Jacott
 4. Ik Heb Je Lief – Paul de Leeuw
 5. Avond – Boudewijn de Groot
 6. Alles is liefde – Blof
 7. Mag Ik Dan Bij Jou – Claudia de Breij
 8. Ik heb je lief – Stef Bos
 9. Beauty and the brains – Nielson
 10. Als jij maar naar me lacht – Marco Borsato

Hou je juist van Nederlandstalige muziek? Schroom dan niet om ook voor je openingsdans een Nederlandstalig nummer te kiezen. Tijdens de openingsdans draait immers alles om jou en je partner. Met een van bovengenoemde nummers kan jullie dans eigenlijk al niet meer misgaan – zeker niet als het live ten gehore wordt gebracht door de artiesten van LoveSound!

Onze ervaren muzikanten zijn gespecialiseerd in alle nummers uit deze toplijsten en houden graag rekening met jouw persoonlijke wensen. Zo kunnen we bijvoorbeeld altijd een speciale versie creëren die uniek is voor jullie bruiloft en het nummer nóg dansbaarder maakt.

Kun je niet kiezen uit onze top 10 openingsdansnummers voor 2019 of wil je een van onze artiesten boeken voor een live optreden tijdens jouw bruiloft? Laat je dan direct verder helpen door onze bruiloftsmuziekspecialisten: stuur een mailtje met jouw wensen naar info@love-sound.nl of bel ons op +31 36 234 00 44.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl