Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Wat is de beste muziek voor mijn bedrijfsfeest?

Over enige tijd is het zover: dan organiseer jij een spetterend bedrijfsfeest voor alle personeelsleden en relaties die jouw onderneming een warm hart toedragen. Je hebt reeds een toplocatie geregeld en ook de styling en catering op de grote dag zijn al helemaal verzorgd. Vergeet je echter niet bijtijds het belangrijkste succesingrediënt te boeken? Dat is, hoe kan het ook anders: de muziek!

Wat is het doel van je bedrijfsfeest?

Iets ogenschijnlijk simpels als muziek kan je bedrijfsfeest maken of breken. Denk alleen al aan het verschil in ambiance tussen een CD op de achtergrond of live muziek van gepassioneerde artiesten. Direct bij binnenkomst van je gasten is dit zeer bepalend voor de sfeer en de mate waarin iedereen zich thuis voelt.

Een keuze voor live muzikanten ligt dan ook voor de hand, maar voor welk muzikaal genre kies je? Dat hangt mede af van de doelstelling van je bedrijfsfeest. Gaat het bijvoorbeeld om een productlancering waar je wilt netwerken met zakenrelaties en potentiële klanten? Dan kies je eerder voor een jazz trio dan een DJ, zodat je jezelf moeiteloos verstaanbaar kunt maken. Is het vooral een besloten feestje voor collega’s en mag er naar hartenlust gedanst worden? Dan is een DJ live act op je bedrijfsfeest zonder twijfel een goede keuze.

Wat is je budget?

Een andere overweging die een rol speelt bij je uiteindelijke beslissing, is het beschikbare budget. Ervaren artiesten van naam en faam zijn doorgaans duurder dan jonge (maar zeer getalenteerde) muzikanten.

Ook is het veelal duurder om een band te huren dan een solo artiest. De band bestaat immers uit meerdere personen, terwijl een solo artiest zoals een zangeres zelf (eventueel met begeleiding door een pianist) ook een compleet optreden kan verzorgen.

Hoewel budget altijd een overweging zal zijn, is het belangrijk om het je keuze niet volledig te laten dicteren. Ook op muzikaal vlak geldt dat je krijgt waarvoor je betaalt. Kwaliteit mag nu eenmaal wat kosten, maar wat je ervoor terugkrijgt (een legendarisch bedrijfsfeest) is onbetaalbaar!

Voetjes op of van de vloer?

Dan rest er nog één overweging die we willen noemen en dat is het karakter van je bedrijfsfeest. Als je van plan bent meerdere presentaties te geven of bijvoorbeeld een awardshow voor medewerkers te organiseren, kan het zijn dat de bezoekers meer tijd zittend dan staand doorbrengen. In dat geval heeft het weinig zin om een volledige feestband te boeken.

Meer informatie over deze band >>

Is de planning van je feest niet al te strak én is er volop ruimte om te dansen, dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Een coverband doet het in dat geval vrijwel altijd goed, terwijl ook een DJ de aanwezige gasten zeker zal weten te vermaken.

Welke muziek voor jouw bedrijfsfeest ook je voorkeur heeft – bij LoveSound zijn we in vrijwel alle gevallen in staat je op maat te bedienen. Ook verzorgen wij indien gewenst het licht, geluid en podium, zodat het volledige entertainment voor je geregeld wordt.

Meer weten of advies op maat ontvangen? Bel ons op +31 36 234 00 44 of mail naar info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl