Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Verzoeknummers op je bruiloft: wat zijn de regels?

Huur jij een bruiloft DJ in voor het avondfeest op je huwelijksdag? Dan weet je één ding zeker: al snel zal de DJ van de aanwezigen een stroom aan verzoekjes krijgen om de eigen favoriete nummers te draaien. Daar is in principe niets mis mee, zolang je gasten (en tot op zekere hoogte ook jullie als bruidspaar) rekening houden met de volgende ongeschreven regels:

Vraag niet té controversiële nummers aan

Hoewel de allerjongsten en alleroudsten op het avondfeest vaak al vroeg vertrekken, is niet elk nummer geschikt voor een vroeg tijdstip in de avond. Zo zal snoeiharde hardstyle of een nummer met schunnige teksten je oma waarschijnlijk van de dansvloer verjagen. En dat is toch niet de bedoeling!

Een professionele bruiloft (bijvoorbeeld eentje van LoveSound) zal uit zichzelf al aanvoelen dat bepaalde nummers bij de rest van het publiek niet in de smaak vallen. Toch kan het geen kwaad om de nummers die je sowieso niet wilt horen vooraf met de DJ te overleggen. Zo heb je hier tijdens het feest zelf geen omkijken naar.

Onthoud de naam van een verzoeknummer

Het nummer dat je wilt horen voor de openingsdans staat natuurlijk in je geheugen gegrift. Maar tijdens de avond kan je ineens een liedje te binnen schieten waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Maar wat was de naam ook alweer?

We raden je af om de DJ met een vage omschrijving aan zijn mouw te trekken en zo af te leiden van zijn werk. Hij of zij heeft het immers al druk genoeg! Vraag het verzoeknummer daarom pas aan als je de naam zeker weet. Deze regel geldt natuurlijk al helemaal voor jouw gasten tijdens het huwelijksfeest.

Wacht geduldig op een verzoeknummer

Hoewel jij jezelf in je dromen vast wel eens in uitverkochte zalen achter de draaitafel hebt ziet staan, mag je van ons aannemen: DJ worden is in het echt zo makkelijk nog niet. DJ’en is een vak apart en vraagt onder andere om een fijn gevoel voor ritme en opbouw.

Kijk daarom niet vreemd op als je jouw verzoeknummer 10 minuten na het aanvragen nog altijd niet hebt gehoord. De DJ weet precies waar hij mee bezig is en wacht op het perfecte moment om de dansvloer met jouw nummer te verrassen. Wees daarom geduldig en vertrouw op de DJ!

Geef het goede voorbeeld op de dansvloer

Hoor je enige tijd na het aanvragen de onmiskenbare eerste tonen van jouw verzoeknummer uit de speakers schallen? Verspil dan geen tijd en laat de anderen zien waarom jij dit nummer hebt aangevraagd!

Jouw soepele (of juist komische) moves op de dansvloer zullen de andere aanwezigen zeker inspireren om ook een extra danspasje te wagen. Ook voor de DJ is het fijn om te zien als de verzoeknummers aanslaan bij het publiek; hij zal dan geneigd zijn om nóg meer verzoekjes te accepteren!

Meer weten?

Hoewel we het hierboven hebben over de ongeschreven regels bij het aanvragen van verzoeknummers, zijn deze regels natuurlijk meer van toepassing op je gasten dan op jou. Want laten we eerlijk zijn: als er één dag is die precies zo gaat als jij wilt, dan is het wel je bruiloft. Zeker bij LoveSound is in overleg alles mogelijk!

En denk er ook over na of je überhaupt wilt dat er verzoeknummers aangevraagd worden door gasten. Stel jullie hebben een hekel aan Nederlandstalig repertoire maar je gasten niet, dan is het voor de DJ goed om te weten vooraf hoe daarmee om te gaan!

Wil jij meer weten over onze bruiloft DJ’s of de nummers die zij op verzoek voor je kunnen draaien? Aarzel dan niet en neem contact op met onze bruiloftspecialisten. Mail naar info@love-sound.nl of stel je vraag direct via +31 36 234 00 44.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl