Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Trouwen op een Grieks eiland

Hebben jij en je verloofde elkaar ontmoet in Griekenland? Heeft een van jullie hier zijn roots of zijn jullie simpelweg allebei verliefd op dit geweldige land met zijn prachtige natuur en tradities? Dan is trouwen in Griekenland wellicht het beste idee van jullie leven. Het land biedt alle ingrediënten voor een sprookjeshuwelijk en kent met duizenden eilandjes de meest bijzondere trouwlocaties.

Trouwen in Griekenland: welke papieren heb ik nodig?

Trouwen in Griekenland is voor Nederlanders wettelijk gezien geen probleem. Wel is het zaak om ruim vooraf de juiste papieren te regelen, want die zijn nodig om officiële toestemming te krijgen voor het huwelijk. Wat je allereerst nodig hebt is een afschrift van jullie geboorteakte, een bewijs van ongehuwdheid of scheiding en een verklaring van huwelijksbevoegdheid.

Al deze papieren moeten zijn voorzien van een apostillestempel van de arrondissementsrechtbank. Ook wil je ze naar het Grieks laten vertalen, zelfs als de lokale burgerlijke stand een Engelse variant accepteert. Door het afwijkende alfabet is het risico op taal- en spelfouten namelijk groter bij het samenstellen van jullie Griekse huwelijksdocumentatie.

De mooiste trouwlocaties in Griekenland

Naast de benodigde papieren, zijn er nog tal van andere zaken die je moet regelen voor de grote dag daar is. Zeer belangrijk is uiteraard de trouwlocatie. Het Griekse vasteland biedt tal van prachtige plekken voor een bruiloft, maar veel Nederlanders geven de voorkeur aan de kleinschalige romantiek van een eiland. Met meer dan 3.000 eilandjes vind ook jij altijd wel je gedroomde trouwlocatie.

Hoe afgelegen de locatie ook is; het mag jou en je gasten op jullie bruiloft natuurlijk aan niets ontbreken. Denk hierbij alleen al aan fundamentele zaken als eten, drinken en muziek. Nu zijn eten en drinken op geen enkel Grieks eiland een probleem, maar het regelen van goede muziek kan nogal eens lastig zijn. Terwijl dit – juist bij een buitenlandbruiloft – zó bepalend is voor de sfeer.

Real wedding: Manos & Claire – Kreta

M&C, Wedding in Elounda from Atheaton Films.

Griekse bruiloft tradities op het gebied van muziek

Muziek speelt bij een Griekse bruiloft een belangrijke rol. Vaak worden de bruid en bruidegom onder begeleiding van muziek naar de trouwlocatie gebracht. Ook later, tijdens de receptie en het diner, zorgt muziek met lokale invloeden voor een heerlijke sfeer en dat typische gevoel dat je alleen in Griekenland ervaart. Bovendien wil jij de dag als Nederlander natuurlijk afsluiten met een knallend avondfeest.

Hoe je al deze muzikale wensen op je bruiloft kunt realiseren? Simpel: schakel LoveSound in. Wij zijn dé muzikale specialist in buitenlandbruiloften en ontzorgen je van de ceremonie tot aan het avondfeest. Of je nu een zangeres met pianist wil tijdens de huwelijksvoltrekking, een jazz trio tijdens het diner of een DJ live act tijdens het eindfeest; bij ons is alles mogelijk.

Weet je nog niet precies wat jullie muzikale wensen zijn tijdens jullie bruiloft in Griekenland? Ga vrijblijvend met ons in gesprek en ontvang advies op maat. Bel naar +31 36 234 00 44 of stel je vraag via info@love-sound.nl.


De prachtige foto’s uit deze blog zijn gemaakt tijdens het huwelijk van Manos & Claire op Kreta, waar zangeres Sanne tijdens de ceremonie zong op het strand en bij het feest samen met de DJ Act FloorJaxx. Een geweldig weekend in samenwerking met:

Weddingplanner & Concept: Weddingplanner het Bruidsmeisje 
Locatie, catering & taart: Porto Elounda Golf & Spa Resort 
Fotograaf: Paulina Weddings – Wedding Photographer Crete
Videografie: Atheaton Films
Muziek: Sanne en FloorJaxx
Hair & Make-up: Marianna Georgoulaki
Styling & Flowers: FABIO ZARDI Destination Wedding Architect
Pak bruidegom: Rietbergh maatpakken & trouwpakken
Bruidsjurk: YolanCris via I do I do 

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl