Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Klassieke bruiloft helemaal terug in 2019

De afgelopen jaren hebben we op het gebied van bruiloften veel trends gezien. Het ene bruiloftsthema is nog origineler dan het andere en vrijwel zonder uitzondering zijn de invalshoeken modern. Maar zoals het zo vaak gaat met trends, ontstaat er na enige tijd een tegenbeweging.

In 2019 is dat de klassieke bruiloft. Het type bruiloft dat je nog maar al te goed kent van de films uit je kindertijd en waar je al je hele leven van gedroomd hebt. Kasteel, landgoed, balzaal en hagelwitte trouwjurk; alles erop en eraan. Wil jij ook zo’n klassieke huwelijksdag? Dan is muziek een belangrijk onderdeel om die kenmerkende stijlvolle sfeer te creëren.

Kies een klassieke trouwlocatie

Een klassieke trouwerij kan niet zonder een historierijk decor. De keuze voor de locatie is dan ook belangrijk, want een hypermoderne feestzaal is nu eenmaal lastig om te toveren tot een klassieke sprookjeslocatie.

Bij een sfeervolle locatie met geschiedenis is dat minder lastig. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige kerk met hoge gewelven, een oude Franse boerenschuur met een romantische uitstraling of een imposant kasteel inclusief grote balzaal.

Bijkomend voordeel: bij het kasteel en soms ook de boerenschuur hoort vaak een groot landgoed dat je voor het bruiloftfeest kunt gebruiken. Voltrek de huwelijksceremonie bijvoorbeeld binnen en vier het feest daarna uitbundig buiten met een groots diner en bijpassende muziek.

Welke muziek dat kan zijn? Bij een Franse bruiloft passen natuurlijk chansons (tip: zangeres Davineen bij een Italiaanse bruiloft artiesten met lokale roots (zoals bijvoorbeeld Katharina). Bij een ceremonie in een kerk hoort een strijkersensemble (muziektip: Little Symphony) en in de balzaal van een kasteel weer een zangeres met pianist.

Ga voor klassieke bruiloftstyling

Ook op het gebied van bruiloftstyling zijn de mogelijkheden eindeloos. Met een klassieke locatie als basis is er niet veel voor nodig om de juiste sfeer neer te zetten. Het gaat dan vooral om een keuze voor de meest in het oog springende decoraties en het aanbrengen van accenten. Het inhuren van een weddingstylist is een slimme manier om jezelf te verzekeren van een professioneel resultaat.

Weet je al welke acts of artiesten je voor jouw huwelijk wilt boeken? Dan kun je de bruiloftstylist vragen om hiermee rekening te houden bij de inrichting. Zo moet er bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn als je wilt dat de artiesten zich tijdens het diner tactvol tussen de tafels door bewegen (zoals bij een act als Music on the Move).

Geniet van klassieke bruiloftmuziek

Over muziek gesproken: dit is een van de belangrijkste sfeerbepalers tijdens je bruiloft. Het heeft weinig zin om visueel uit te pakken met een geweldige locatie en dito aankleding, als de muziek in alle facetten afbreuk doet aan de klassieke sfeer op jouw grote dag. Kwalitatief hoogwaardige live muziek is een vereiste voor een klassiek getint huwelijk en tilt de entourage naar een ander niveau.

Weet jij inmiddels dat je een klassieke bruiloft wilt, maar twijfel je nog over de beste muziek? Laat je dan op maat adviseren door de experts van LoveSound. Met ons brede aanbod getalenteerde artiesten hebben wij voor elke denkbare muzikale wens een passende match. Ook het podium, licht en geluid kunnen wij professioneel en in jouw gewenste thema verzorgen.

Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie contact op via info@love-sound.nl of bel ons vrijblijvend op +31 36 234 00 44.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl