Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Een muzikale droombruiloft in Italië

Het is het land van de uitgestrekte wijngaarden, voortreffelijke wijnen en schilderachtige olijfbomen. Het land waarvan alleen al de taal van de inwoners in al zijn facetten romantiek ademt. Niet voor niets is dit de plek waar menig sprookjesachtige bruiloft heeft plaatsgevonden en waar steeds meer mensen willen trouwen. Overweeg jij dat ook? Dan mag één ding natuurlijk niet ontbreken: goede muziek!

Speel in op de lokale tradities

Geen land leent zich beter voor het organiseren van een sprookjeshuwelijk dan het historierijke Italië. We kunnen eindeloos uitweiden over de glooiende velden van Toscane of de romantische kastelen in het zuiden. Maar daar gaat het nu even niet om. De kans is namelijk aanwezig dat jij zelf al heel goed weet op welke Italiaanse locatie jouw droombruiloft moet plaatsvinden.

Waar wij in dit artikel aandacht aan willen besteden, zijn de lokale huwelijkstradities en de manier waarop jij daar met je bruiloft op kunt inspelen. Het is namelijk het mooist als jouw huwelijk naadloos aansluit op de prachtige omgeving en de regionale invloeden een grote meerwaarde vormen voor de totale beleving. Want dát is waarom je in het buitenland trouwt.

Combineer heerlijk eten met prachtige muziek

Een bijzonder leuke en typisch Italiaanse traditie is om op de bruiloft groots uit te pakken met eten en drinken. De Italiaanse keuken behoort tot de beroemdste ter wereld en dit culinaire genot is iets dat jij jezelf en je bruiloftsgasten niet wilt onthouden. Stel dit niet uit tot tijdens het diner, maar zorg liefst al voor de ceremonie dat er voor iedereen voldoende kleine lokale versnaperingen beschikbaar zijn.

Als er één ingrediënt is dat bij de Italianen niet in het eten zit maar toch onmisbaar is tijdens het diner, dan is het wel muziek. Voor een buitenlandbruiloft in Italiaanse stijl kies je het liefst voor sfeervolle achtergrondmuziek, waar mogelijk natuurlijk met wat Italiaanse tintjes. De artiesten van LoveSound weten precies wat ze moeten spelen om jou en je gasten helemaal in de stemming te brengen. LoveSound beschikt zelfs over zangeressen met Italiaanse roots, zoals de geweldige Katharina.

Bedank je gasten in woord en (muzikaal) gebaar!

Een andere Italiaanse traditie die we niet onbenoemd willen laten, is om alle gasten na afloop van de dag een zakje bruidssuikers mee te geven als bedankje voor hun komst. Maar het leuke is dat jij je gasten daarnaast ook in geheel eigen stijl kunt bedanken. Bijvoorbeeld door ze in de late uurtjes van de huwelijksdag nog een groots muzikaal spektakel voor te schotelen!

Met een coverband van LoveSound op je bruiloft weet je zeker dat het dak tijdens het avondfeest eraf gaat. Wil je liever een gespecialiseerde bruiloft DJ of juist een heel klein akoestisch optreden? Wij kunnen het allemaal voor je regelen. Op elke denkbare locatie in Italië en indien gewenst natuurlijk inclusief professioneel podium, licht en geluid.

Meer weten over de muzikale opties voor jouw droombruiloft in Italië? Bekijk hier een inspirerend voorbeeld of neem direct contact met ons op via +31 36 234 00 44.

Fotografie: Leonard Walpot – LNRD Photography

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl