Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Trouwen in romantisch Frankrijk

Wat is het toch met Frankrijk? De literaire stroming De Romantiek vond er zijn oorsprong en Parijs staat nog altijd bekend als de stad van de liefde. Geen land is romantischer en daarom is Frankrijk anno 2018 van traditionele vakantiebestemming een populaire trouwbestemming geworden. Van imposante kastelen tot uitgestrekte wijngaarden en van een geweldige cuisine tot de beste muziek: het land biedt werkelijk alles voor een onvergetelijke bruiloft.

Huwelijksceremonie bij statig kasteel of karakteristieke boerenschuur

Zelfs als je slechts op doorreis in Frankrijk bent, kan het je niet ontgaan. Om de zoveel tijd verrijst er een machtig kasteel uit het landschap, met in zijn schaduw een zee van diepgele zonnebloemen of vruchtbare wijngaarden. Het is een sprookjesachtig tafereel dat je vrijwel nergens anders ter wereld ziet en dat het ideale decor vormt voor een romantische huwelijksceremonieof een prachtige trouwreportage.

Natuurlijk hoeft niet elke ceremonie in Frankrijk zich aan het altaar van een hooggewelfd kasteel te voltrekken. Het land biedt tal van andere pareltjes met een minder statig, maar misschien nog wel romantischer karakter. Denk bijvoorbeeld aan de typisch Franse boerenschuren, waar muzikale troubadours vroeger al zingend en spelend langstrokken om hun brood te verdienen op een van de vele bruiloftsfeesten.

Romantische achtergrond voor een buitenbruiloft

Hoe mooi een ceremonie bij een kasteel of boerenschuur ook is – de schoonheid van door de mens gemaakte objecten moet het eeuwig en overal afleggen tegen de pracht van Moeder Natuur. Van groene wijngaarden met volop bloeiende gewassen tot eindeloze velden zonnebloemen tot zover het oog reikt – niets is zo’n mooi decor voor een huwelijk als het Franse landschap zelf.

Gelukkig leent het lokale weer zich doorgaans uitstekend voor een buitenbruiloft. Frankrijk staat bekend om zijn warme zomerzon en koppelt dit daarnaast ook nog eens aan een azuurblauwe zee. Dan rest alleen de vraag; hou jij je huwelijksceremonie op het strand of bewaar je dit voor je huwelijksreis? De opties zijn in Frankrijk hoe dan ook eindeloos.

Muziek tijdens een typisch Franse bruiloft

Heb je eenmaal de knoop doorgehakt en ga je trouwen in Frankrijk? Dan is het aan te raden om je huwelijk subtiel te overgieten met een romantisch, Frans sausje. Laat bijvoorbeeld typisch Franse lekkernijen aanrukken tijdens het dineren schenk de beste wijn uit de streek tijdens het avondfeest. Het land heeft zoveel meer te bieden dan alleen een mooie trouwlocatie!

Ook op het gebied van bruiloftsmuziek zit je in Frankrijk uitstekend op je plek. Wel eens een bruiloft bezocht waar mensen aan het eind ineens met zakdoekjes beginnen te zwaaien? Dan kun je erop vertrouwen dat het Les lacs du Connemarais ingezet. Dit nummer van de Franse zanger Michel Sardou is uitgegroeid tot een ware traditie op menig Frans getinte bruiloft. Of misschien een prachtige chanson van een van onze zangeressen Davine, die gespecialiseerd is in echte Franse liederen (daarnaast zingt ze ook prachtig Engels!).

Natuurlijk is ook andere muziek de moeite waard om te beluisteren tijdens jouw bruiloft in Frankrijk. Bij LoveSound helpen we je om de muziek te kiezen die aansluit op jouw smaak, die van je gasten én de lokale streektradities. Onze geschoolde artiesten kunnen werkelijk elke wens verwezenlijken en wisselen een Frans chanson moeiteloos af met knallende hitsingles tijdens het avondfeest.

Meer weten over de uitgebreide mogelijkheden voor een muzikale bruiloft in Frankrijk? Stel je vraag via info@love-sound.nl of bel ons op +31 36 234 00 44. Wij zetten graag de toon tijdens het huwelijk van jouw dromen.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl