Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Hoe kies ik de juiste muziek bij mijn eventlocatie?

Organiseer jij binnenkort een trouwfeest of bedrijfsfeest? Dan heb je wellicht al helemaal voor ogen op welke locatie de heuglijke dag gaat plaatsvinden. Ook heb je vast al een idee van de live muziek waarvan jij je gasten graag wilt laten genieten. Maar sluiten deze beide wensen eigenlijk wel op elkaar aan? Dit zijn de 3 zaken waarmee je rekening moet houden:

Het formaat van de eventlocatie

De grootte van de ruimte waar jij en je gasten tijdens de festiviteiten verblijven, speelt een belangrijke rol in je keuze voor een bepaalde muziekstijl. Het inhuren van een 8-persoons koor voor een romantische ceremonie in een knus kappelletje dat ruimte biedt aan slechts 25 gasten is bijvoorbeeld geen goed idee.

Andersom geldt die regel natuurlijk ook. Een solopianist valt al snel weg in een grote receptiezaal met vele honderden aanwezigen. Een professionele podiuminstallatie inclusief bijbehorende verlichting is dan nodig om het maximale uit de muzikale performance te halen. Bij LoveSound houden we met al dit soort zaken rekening in het advies dat we je geven.

De sfeer op de eventlocatie

Zie je het al voor je: loeiharde heavy metal in een lieflijke kerk gevuld met gasten van middelbare leeftijd die volledig in het wit zijn gestoken? Wij ook niet (hoewel wij natuurlijk elke wens kunnen verwezenlijken…). Ons punt is dit: live muziek moet aansluiten op de sfeer van je eventlocatie. Alleen dan versterken beide elementen elkaar en ontstaat die ongrijpbare positieve vibe die de beste feesten kenmerkt.

In een kerk kies je bijvoorbeeld liever voor een combinatie van zang met klassieke instrumenten. Terwijl je bij een festivalbruiloft eerder gaat voor een allround coverband die goed een onbezorgde zomersfeer weet neer te zetten. Twijfel jij welke artiesten voor jouw locatie de beste muzikale keuze zijn? Laat je dan vrijblijvend adviseren door onze specialisten.

De kenmerken van de eventlocatie

Ook de unieke eigenschappen van de eventlocatie hebben grote invloed op de muzikale mogelijkheden. Is er wel ruimte voor het podium waarop je de gewenste band wilt laten spelen? Is er een dak dat dicht kan in geval van regen? En hoe zit het met de elektriciteit voor de lichtinstallatie en muziekinstrumenten?

Het zijn praktische vragen waarover jij je liever niet het hoofd wilt breken, maar die wel beantwoord moeten worden vóórdat je de locatie en artiesten boekt. LoveSound ontzorgt jou graag op dit vlak en denkt aan elk detail om een geweldig eindresultaat te garanderen. Zo kan jij je onbezorgd richten op dat waar het uiteindelijk om draait: een onvergetelijke bruiloft of bedrijfsfeest.

Vragen of benieuwd naar je mogelijkheden voor jullie dag / feest? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl