Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Originele opening van je bruiloftsfeest: 6 alternatieve ideeën

Traditiegetrouw is de openingsdans dé manier om je bruiloftsfeest officieel te openen. Maar zijn tradities er volgens jou om doorbroken te worden? En hoef je niet zo nodig minutenlang met zijn tweeën in de spotlights te staan? Dan hebben wij 6 alternatieve ideeën om je feest op te gekke wijze in te luiden:

1.   Opkomst begeleid door muzikanten

Als bruidspaar ontkom je er bijna niet aan om de dansvloer tijdens je bruiloftsfeest als eerste te betreden. Dat doe je natuurlijk helemaal in stijl onder de bezielende begeleiding van een zangeres of bijvoorbeeld saxofonist. Liefst op jouw favoriete nummer en tot midden op de dansvloer. Dan worden de andere gasten erbij uitgenodigd en is jouw feest officieel geopend verklaard!

2.   Opening door band of DJ act

“Voor het eerst op de dansvloer als kersvers getrouwd koppel…!” De band of DJ kondigt jullie verwachtingsvol aan en zet direct een geweldig knalnummer in. Op dit heerlijke uptempo danslied komen jullie als bruidspaar swingend de zaal binnen. Meteen nodigt de MC of zangeres ook de andere gasten op de dansvloer uit. Het feest is los! En dat zonder het awkward moment van een openingsdans… 😉

3.   VIP-deck voor het bruidspaar

Hou je niet van een openingsdans, maar wel van een rasechte VIP-beleving? Laat je dan als bruidspaar naar het VIP-deck leiden voor een spectaculaire entree tijdens je openingsfeest. De DJ gooit meteen een keiharde muzikale klapper erin en CO2- en confettikanonnen geven het daverende startschot voor een onvergetelijk bruiloftsfeest. Tip: The Wedding Crashers zijn dé specialisten in Nederland voor dit soort openingen. Ontkurk de champagne maar alvast!

4.   Voor één dag zelf DJ zijn

Wie heeft er niet van gedroomd: een glansrijke carrière als DJ of MC. Dit is jouw kans om deze droom nu zelf te ervaren en dat nog wel op de mooiste dag van je leven – je eigen bruiloftsfeest. Neem plaats achter de hypermoderne draaitafels van LoveSound en maak je gasten gek met je onvermoede DJ-skills. En je kersverse wederhelft? Die staat het publiek als MC nog verder op te hitsen!

Met z’n tweeën draaien kan natuurlijk ook. Zijn je DJ-skills ietwat roestig? Dan heb je de mogelijkheid om via LoveSound eerst een workshop te volgen. Onze DJ bereidt samen met jou een aantal nummers voor die jullie kunnen draaien tijdens de opening. Ook kunnen we samen een korte mix voorbereiden en deze op het feest aanzetten; jullie doen dan net alsof. De opties zijn eindeloos.

5.    Dance crew take-over

Laat je het echte danswerk liever aan professionals over? Kies dan voor een originele dance crew take-over en ontspring een traditionele openingsdans. Een professionele danscrew (zo groot als je zelf wilt) steelt dan de show tijdens de opening van jouw bruiloftsfeest. Goed voorbeeld doet volgen en voordat je het weet staan al je gasten te swingen op de dansvloer!

Meer inspiratie nodig? Boek dan een miniworkshop waarin de enthousiaste danscrew jou en je gasten wat handige pasjes en vlotte salsamoves laat zien. Handig om te weten: LoveSound kan dit concept voor jou geheel op maat invullen.

6.   Gezamenlijke openingsdans

Ben jij fan van een traditionele openingsdans, maar is een kritiekpuntje dat hij wat lang duurt? Dan kun je met een aantal gasten een vast moment tijdens het openingsnummer afspreken dat ze ook de dansvloer opkomen. Te vaak blijven mensen namelijk braaf wachten tot het ‘einde’ van de openingsdans. En dat is nergens voor nodig!

Het kan heel leuk en origineel zijn om familie en vrienden mee te laten denken over zo’n concept voor de openingsdans. Je kunt zelfs vooraf een gezamenlijke dans bedenken, die jij en je wederhelft uiteraard starten. Hoe dan ook is duidelijkheid vooraf altijd prettig. En als na jullie de eerste gasten de dansvloer eenmaal betreden, weet je zeker dat hij binnen een mum van tijd vol staat!

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl