Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Bruiloft in je eigen tuin: thuis trouwen in 4 stappen (checklist)

Het ja-woord. Sommige mensen vliegen de wereld over om het aan elkaar te geven. Anderen doen het liever thuis, in de tuin, in samenzijn met een hechte groep vrienden en familie. Behoor jij tot de laatste categorie en wil je binnenkort een droombruiloft in je eigen tuin organiseren? Regel dan de volgende 4 belangrijke zaken om je huwelijksdag tot een succes te maken:

1). Regel een vergunning bij de gemeente

Serieus? Ja, helaas wel. Wettelijk gezien moet je trouwen op een officiële trouwlocatie en dat is jouw achtertuin zeer waarschijnlijk niet! Bij de meeste Nederlandse gemeenten moet je daarom eenmalig een vergunning aanvragen om in je tuin te mogen trouwen.

Hiervoor klop je aan bij de afdeling Burgerzaken in je eigen gemeente. Na eventuele toetsing door een ambtenaar wordt je tuin officieel aangewezen als eenmalige trouwlocatie. Soms gaan hier na aanvraag enkele maanden overheen. Onze tip: regel het daarom tijdig, samen met je ondertrouw.

2). Regel beschutting en aankleding

Een stralende zon, een aangenaam briesje en vogels die een romantisch deuntje voor je fluiten; dat is waarschijnlijk hoe je een bruiloft in eigen tuin voor je ziet. Maar wat nu als er tijdens jouw receptie een flinke regenbui losbarst? Het is daarom belangrijk een thuisbruiloft serieus aan te pakken en te zorgen voor voldoende beschutting voor al je gasten.

Ook terrasverwarming kan handig zijn voor in de frisse avonduurtjes. Verder kun je je natuurlijk helemaal uitleven met de aankleding. Versier tenten, stoelen en tafels in de themastijl van jouw bruiloft en hang feestelijke lichtslingers en lantaarns op voor een extra romantisch tintje. En vergeet niet een dansvloer te improviseren, als je wil dat jouw grasmat de dag van morgen ziet!

3). Regel eten en drinken op locatie

Als er één plek is waar gegeten en gedronken wordt, dan is het wel op een bruiloft. En hoewel je als bruid in de keuken zelf vlaggetjes in blokjes kaas en leverworst kunt prikken, ben je op je huwelijksdag natuurlijk liever met andere dingen bezig. En bovendien: je gunt je gasten op deze speciale dag ook eten en drinken van topkwaliteit.

Het makkelijkst is daarom om een professionele cateraar in te huren. Die verzorgt voor jou niet alleen de meest heerlijke hapjes en gerechten, maar levert ook servies en bestek in jouw gewenste stijl. Kortom: zowel tijdens de receptie, het diner als het avondfeest hoeft het de gasten op jouw thuisbruiloft aan niets te ontbreken!

4). Regel muziek en entertainment

Datzelfde geldt op het gebied van bruiloftmuziek. Want juist in een vertrouwde en intieme omgeving zoals je eigen tuin, is een optreden van een professionele zangeres of band een geweldige ervaring. Dit zorgt voor een blijvende herinnering met een persoonlijker tintje dan een show in een willekeurige evenementenhal.

Bij LoveSound helpen we je graag om de gedroomde artiest te vinden voor jouw bruiloft in eigen tuin. Dankzij ons gevarieerde aanbod hebben wij voor elke muzikale wens de juiste match. Zaken zoals techniek, licht en podiumopstelling kunnen wij allemaal voor je regelen. Vergeet alleen niet vooraf even de buren te informeren 😉

Meer weten over de mogelijkheden voor muzikaal huwelijksentertainment in je eigen tuin? Stel je vraag vrijblijvend via +31 36 234 00 44 of mail ons op info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl