Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Band of DJ op jouw bruiloft? De voors en tegens

De muziek op je bruiloft: het is een essentiële, maar ook een lastige keuze. Want terwijl je bij je huwelijksceremonie waarschijnlijk de romantische begeleiding van een zangeres wilt, geef je tijdens het trouwfeest de voorkeur aan een DJ die de zaal op zijn kop zet! Wat moet je nu kiezen: een band (met zangeres) of een DJ? Wij zetten de voors en tegens voor je op een rij.

Voordelen van een band op je bruiloft

Een live performance van een goede band kent zijn gelijke niet op het gebied van sfeer en interactie. Binnen no-time is de dansvloer gevuld en in beweging. En hoeft er nog niet gedanst te worden, zoals bijvoorbeeld tijdens het diner? Dan hebben jij en je gasten nog steeds iets om naar te kijken. Want laten we eerlijk zijn: een band heeft visueel nu eenmaal meer te bieden dan één DJ in zijn DJ-booth.

Bovendien biedt een band wat meer mogelijkheden om je bruiloft op unieke wijze muzikaal te omlijsten. Alleen al het feit dat geen enkel ander bruidspaar voor jullie hun openingsdans deed op dit nummer uitgevoerd door deze artiesten, is een romantische gedachte. Daarnaast kun je een band kiezen die gespecialiseerd is in een muziekstroming die aansluit op jouw bruiloftsthema.

Nadelen van een band op je bruiloft

Natuurlijk: nadelen aan een band zijn er ook. Zo is de totaalprijs vanwege de meerdere bandleden vaak wat hoger en nemen ze samen nogal wat ruimte op het podium in beslag. Ook is het niet mogelijk om de band simpelweg 4 of 5 uur non-stop te laten optreden, de meeste bands spelen sets van 3×45 min met pauzes ertussen. Vaak hebben ze goede pauze muziek mee, dus daar zijn altijd oplossingen voor te vinden. Maar de allerbeste oplossing is dan een DJ bij te boeken die in de pauzes doordraait. Dan heb je eigenlijk het beste van 2 werelden!

Voordelen van een DJ op je bruiloft

De DJ heeft alle denkbare muziek – van je favoriete all time classics tot de laatste hits die je nog niet kent – onder zijn vingertoppen en kan hiermee in elke wens van jou en je gasten voorzien. Bijkomend voordeel is dat je van elk nummer de originele uitvoering te horen krijgt en ook dat kan erg leuk zijn!

Sowieso is het voor een DJ vaak net even iets minder hard werken dan voor een – pak ‘m beet – trompettist in een band. Het laatste vergt veel meer energie en longinhoud en daarom heeft de gemiddelde band af en toe pauze nodig zoals hierboven reeds benoemd. Een DJ heeft dat minder en kan nummers alvast klaarzetten. Bovendien neemt een DJ nauwelijks ruimte in en dat is handig als je trouwt op een kleinere locatie.

Nadelen van een DJ op je bruiloft

Uiteraard heeft een DJ ook zo zijn nadelen ten opzichte van een band. Zo komt een DJ minder goed tot zijn recht op gelegenheden waarbij niet gedanst wordt (denk aan de huwelijksceremonie of het diner) en verlegt een DJ minder snel het muzikale tempo dan een band. Tot slot is niet elke DJ ook geschikt als MC, daar waar een leadzanger(es) dat vaker is. En dat laatste zorgt meteen voor de interactie die vaak nodig is om een feest tot een knallend dansfeest te laten brengen, wat soms met enkel een DJ niet zeker kan zijn. Met een band weet je zeker dat die interactie er is!

Ook heb je tussenwegen, er zijn acts die DJ met live muzikanten combineren, maar ook DJ acts die te boeken zijn samen met MC. Zoals The Wedding Crashers, een fantastische act die op unieke wijze een partyconcept en te gek feest van elk huwelijksfeest weet te maken.

Kun je nog steeds niet kiezen?

Combineer dan het beste van beide werelden! Ga voor een band, waarvan de zangeres en pianist bijvoorbeeld je trouwceremonie kunnen omlijsten. Én ga voor een DJ, die je trouwdag onvergetelijk kan afsluiten met een energiek optreden op het avondfeest.

Wil je de ultieme mix tussen beide stijlen? Laat je dan verrassen door een DJ Live Act zoals FloorJaxx! Deze act combineert als enige op unieke wijze live muzikanten met een DJ, waarbij de DJ ook echt deel uitmaakt van de band en muzikaal mixt samen met de muzikanten. Hiervoor zijn er banden op maat gemaakt en kunnen we met trots zeggen dat we een van de weinigen in Nederland zijn die een DJ live act op deze manier benaderen, en dat is te zien in de agenda van deze gewilde act!

De opties bij LoveSound zijn eindeloos. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je keuze voor een band, DJ of beide op je bruiloft? Laat je vrijblijvend op maat adviseren via +31 36 234 00 44 of mail naar info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl