Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Wat kost live muziek op mijn bruiloft?

Live muziek is een belangrijk onderdeel van een onvergetelijke trouwdag. Het is dan ook belangrijk om hiermee rekening te houden bij het opstellen van je trouwbudget. Maar wat kost live muziek op je bruiloft nu eigenlijk en hoe verhoudt dit bedrag zich tot de andere kostenposten die je maakt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de kosten van live bruiloftsmuziek!

Wat kost live bruiloftsmuziek in verhouding?

Live muziek maakt een ongelooflijk groot verschil voor de algehele beleving tijdens je bruiloft. Denk hierbij alleen al aan de romantische sfeer die een zangeres creëert bij de ceremonie of aan de energie die een band brengt tijdens het avondfeest. De kosten voor dit soort live muzikanten zijn dan ook niet alleen afhankelijk van het soort, maar ook van het aantal artiesten dat je inhuurt.

Veel bruidsparen noemen de muziek als een van de belangrijkste elementen op de huwelijksdag, naast vanzelfsprekend de trouwlocatie, catering, aankleding, trouwjurk en fotografie. Toch beslaat live muziek doorgaans slechts zo’n 10% van het totale trouwbudget. De kosten zijn dan ook verrassend laag als je kijkt wat het enorme verschil is voor een dag die je nooit meer zult vergeten.

Wat kost een zanger, DJ of complete band?

De trouwbudgetten van Nederlandse bruidsparen variëren gemiddeld van € 15.000 tot € 50.000. Dit betekent dat een besteding van € 1.500 tot € 5.000 voor bruiloftsmuziek vrij gebruikelijk is. Dat wil echter niet zeggen dat de kosten voor jouw bruiloft niet lager of hoger kunnen uitvallen. Alles staat of valt immers met de artiesten die je voor jouw grote dag besluit te boeken.

Hieronder een beknopt overzicht van de gemiddelde kosten per meest geboekte live muzikant:

  • Kosten zanger of zangeres op je bruiloft. De kosten voor een zanger of zangeres op je bruiloft starten vanaf ongeveer € 695. Afhankelijk van de invulling kan dit oplopen tot € 1.450 of meer (bijvoorbeeld bij het boeken van meer dan één zanger of zangeres).
  • Kosten DJ op je bruiloft. De kosten voor een DJ op je bruiloft starten vanaf ongeveer € 495. Afhankelijk van de lengte van de boeking en inclusief techniek en licht kan dit oplopen tot € 800 of meer.
  • Kosten band of DJ live act op je bruiloft. De kosten voor een voltallige band of DJ live act op je bruiloft starten vanaf ongeveer € 1.195. Afhankelijk van de grootte en reputatie van de band kan dit oplopen tot € 5.000 of meer.

Hoe kan ik kosten op bruiloftsmuziek besparen?

Heb jij je oog laten vallen op een geweldige zangeres voor de ceremonie en een spectaculaire band voor het trouwfeest, maar zijn de kosten nogal hoog in verhouding tot je trouwbudget? Kijk dan naar slimme manieren om verschillende artiesten uit één band op meerdere momenten tijdens je trouwdag in te zetten. Hoe minder mensen je inhuurt, hoe meer geld je immers bespaart.

Of je nu het maximale wilt halen uit een beperkt trouwbudget of groots uit wilt pakken met onvergetelijke live muziek tijdens je trouwdag; bij LoveSound koppelen we je graag aan de gedroomde artiesten en denken we mee met je budgettaire wensen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar info@love-sound.nl of bel ons op +31 36 234 00 44.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl