Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Bespaar geld op je bruiloftsmuziek

Tijdens je bruiloft wil je genieten van het best mogelijke entertainment. Maar het inhuren van een achtkoppige band inclusief toeters en bellen is niet voor elk budget weggelegd. Gelukkig biedt LoveSound jou diverse voordelige alternatieven. Daarnaast geven we je hieronder drie tips om flink geld te besparen, zodat je op je bruiloft alsnog de livemuziek van je dromen hebt.

Stel prioriteiten

Bruiloftsmuziek staat niet altijd bovenaan de prioriteitenlijst van bruidsparen. Het boeken van een goede bruidsfotograaf, het aanschaffen van een sprookjesachtige trouwjurk en het afhuren van een mooie trouwlocatie; het zijn slechts enkele voorbeelden van andere belangrijke kosten. En natuurlijk wil je ook na de bruiloft het liefst nog op een onvergetelijke huwelijksreis…

Het doen van concessies aan de muziek op je bruiloft is echter ook zonde. Livemuziek creëert een ontspannen sfeer die de toon zet voor de hele huwelijksdag. Belangrijke momenten als de huwelijksceremonie en het avondfeest zijn niet hetzelfde zonder muzikale begeleiding. Probeer daarom creatief wat geld te besparen, zodat je de hele dag van de meest mooie muziek kan genieten.

Zet artiesten veelzijdig in

Hoewel het huren van een grote band in eerste instantie duur lijkt, hoeft dit in de praktijk helemaal niet zo te zijn. Het alternatief is namelijk het boeken van meerdere, losse artiesten. Bijvoorbeeld een zangeres voor de huwelijksceremonie, een jazz trio voor de receptie en een DJ voor het avondfeest. Als je de kosten voor deze muzikanten bij elkaar optelt, kom je misschien nog wel op een hoger eindbedrag.

Het huren van een band is dus zo gek nog niet – zeker als je bedenkt dat de bandleden op meerdere manieren inzetbaar zijn. Zo kan de pianist het diner van sfeervolle pianomuziek voorzien en kan de zanger een romantische bijdrage leveren aan de ceremonie samen met de gitarist. Om de dag vervolgens als volledige formatie af te sluiten met een knallend eindfeest!

Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit

Welke keuze je ook maakt, uiteindelijk geldt nog altijd de stelregel: hoe minder artiesten je boekt, hoe goedkoper de boeking doorgaans is. Met name als de muziek op je bruiloft niet eindeloos gevarieerd hoeft te zijn, kun je veel geld besparen door te kiezen voor een kleine, gespecialiseerde groep artiesten. Die jouw favoriete muziekstijl gegarandeerd tot in de vingertoppen beheersen.

Meer is niet altijd beter en dat geldt ook absoluut voor het boeken van artiesten. Wil je zo min mogelijk muzikanten inhuren, maar toch een maximale muzikale variatie? Dan is het boeken van een bruiloft DJ in combinatie met live muzikanten de ideale keuze. Voor een extra dimensie aan de performance kun je ook kiezen voor een variant met saxofonist,  zangeres of bijvoorbeeld een percussionist.

De meest geboekte en meest voordelige combinatie voor een hele dag is als volgt: zangeres die haarzelf begeleidt op piano bij de ceremonie, gevolgd door dezelfde combinatie bij de borrel en eventueel aangevuld met saxofonist. Vervolgens komt er in de avond een DJ bij en heb je een te gekke live combinatie van DJ, saxofonist en zangeres om een knallende afsluiting van de dag te garanderen!

De mogelijkheden op het gebied van bruiloftsmuziek zijn bij LoveSound eindeloos. Meer weten? Bel voor advies op maat naar +31 613 592 848 of stuur een mailtje naar info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl