Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Huwelijksceremonie muziek

De mooiste muziek tijdens je trouwceremonie

Tijdens een bruiloft is de huwelijksceremonie een van de meest speciale momenten. De bruid die naar het altaar loopt, het geven van het jawoord aan elkaar en de officiële bezegeling door de ambtenaar van de burgerlijke stand: het zijn ogenblikken om nooit meer te vergeten. Zeker niet als deze momenten begeleid worden door prachtige muziek.

Muziek is namelijk niet alleen een krachtig instrument om de ceremonie van de juiste sfeer te voorzien, maar helpt ook om de herinnering aan het huwelijk springlevend te houden. Alleen al het horen van dat ene favoriete nummer brengt je weer helemaal terug naar het moment dat jullie samen voor het altaar stonden.

Welke muziek bij binnenkomst op de bruiloft?

Het is daarom verstandig om bij het kiezen van ceremoniemuziek niet over één nacht ijs te gaan. Mooie achtergrondmuziek kan tijdens elk segment van de ceremonie gespeeld worden en helpt om al deze momenten naadloos in elkaar over te laten gaan. Ceremonie muziek kan onder andere onderverdeeld worden in de onderstaande vier segmenten:

  1. De muziek die gespeeld wordt als de bruidegom en bruid naar het altaar lopen
  2. De muziek die gespeeld wordt als jullie elkaar het jawoord hebben gegeven
  3. De muziek die gespeeld wordt als de akte ondertekend wordt
  4. De muziek die gespeeld wordt als het bruidspaar na de huwelijksvoltrekking wegloopt

Uiteraard zijn alle combinaties hierbij mogelijk. De bruiloft is de mooiste dag van jullie leven, dus je kunt de muzikale begeleiding precies zo inrichten zoals jij dat wilt. Wil je bijvoorbeeld ontspannen achtergrondmuziek van een bandje als de gasten arriveren en jullie favoriete nummer uitgevoerd door een solozangeres tijdens de ceremonie? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

sanne-376

Locatie van invloed op keuze ceremoniemuziek

Ook de locatie van de bruiloftsceremonie speelt een belangrijke rol bij de muzikale keuzes die je maakt. Wanneer de ceremonie binnen plaatsvindt (bijvoorbeeld in een kerk of klooster) lenen de akoestische eigenschappen van de omgeving zich uitstekend voor het gebruik van snaarinstrumenten (piano/gitaar) of blaasinstrumenten.

Geef je de voorkeur aan een huwelijksvoltrekking in de buitenlucht? Dan is het in veel gevallen raadzaam te kiezen voor instrumenten die van nature meer volume hebben, zoals houtblazers en koperblazers. Sluit instrumenten zoals violen en cello’s liefst altijd aan op een geluidsinstallatie, omdat deze anders al snel worden overstemd door buitengeluiden.

Bij LoveSound kun je terecht voor al je behoeften op het gebied van ceremoniemuziek: van het boeken van de artiesten tot het installeren van de licht- en geluidsinstallatie. Wij weten exact welke muziek het beste aansluit op jouw trouwlocatie en persoonlijke wensen en bieden je de keuze uit een breed aanbod artiesten en bands. Wil je eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek voeren? Geen probleem! Neem contact met ons op via info@love-sound.nl of bel naar +31 613 592 848.

Photocredits: Wianda Bongen Photography

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl