Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Band of DJ op de receptie?

Verschillende momenten tijdens jouw huwelijksdag schreeuwen om begeleiding door live muziek. Het avondfeest en de huwelijksceremonie zijn daar voorbeelden van, maar net zo goed geldt dit voor de receptie. Prettige muziek op de achtergrond is een vereiste om een sfeer te creëren waarin zowel jij als je gasten zich direct thuis voelen.

Steeds meer bruidsparen kiezen tegenwoordig dan ook voor receptiemuziek. Jij ook? Dan is er nog één knoop die je moet doorhakken en dat is de keuze voor de artiesten. Bij LoveSound kun je bijvoorbeeld een zangeres inhuren voor de receptie, maar kun je ook kiezen uit een variëteit aan DJ’s en bands. Het zijn deze laatste twee groepen die we hieronder nader belichten.

Variatie in het muzikale aanbod

Bij de keuze voor een DJ of band adviseren wij je niet overhaast te werk te gaan. Muziek is een van de zaken die mensen zich het best herinneren van jouw trouwdag. Het bepaalt de sfeer en moet daarmee aansluiten op het thema dat je voor de bruiloft hebt gekozen. Ook moet het bij voorkeur de persoonlijkheid van zowel jou als je partner weerspiegelen.

Dat is nogal een wensenlijstje. En alsof dat nog niet genoeg is, moet je ook nog eens de tientallen gasten op je huwelijksdag tevreden stellen. Zorg daarom voor enige variatie in het muzikale aanbod, of je nu voor een coverband of DJ gaat. Beide soorten artiesten kunnen rekening houden met jouw specifieke wensen en verzorgen zo een muzikaal programma op maat.

Voordelen van een band op je receptie

Heb je op dit moment een lichte voorkeur voor een band tijdens je receptie? Die keuze valt te rechtvaardigen, want een live band op je bruiloft staat garant voor een professionele uitstraling en uitstekende sfeer onder de aanwezigen. Interactie met het publiek, het aanvoelen van de sfeer in de zaal en het hierop aanpassen van het repertoire: een goede band beheerst het allemaal.

Het grootste voordeel van een band is nog altijd de performance van de artiesten. Elk moment kan er op het podium van alles gebeuren en het is precies deze dynamiek die het publiek doorgaans zo aanspreekt. Natuurlijk hebben bands ook nadelen, want in sommige gevallen nemen ze nogal wat ruimte in beslag en zeker bij een band met veel leden kan het tarief hoger uitvallen dan bij een DJ.

Voordelen van een DJ op je bruiloft

Die DJ heeft overigens weer zo zijn eigen voordelen. De DJ’s van LoveSound zijn van alle markten thuis en kunnen muziek draaien voor uiteenlopende leeftijdsklassen en doelgroepen. Zo weet je zeker dat alle aanwezigen tijdens je receptie op muzikaal gebied aan hun trekken komen. Bijkomend voordeel is dat een DJ weinig ruimte in beslag neemt en doorgaans goedkoper is dan een volledige band.

Zoals bij alles in het leven, heeft elk voordeel zijn nadeel en dat geldt dus ook voor DJ’s. Zowel interactie met het publiek als improvisatie zijn bij bands vaak beter verzorgd dan bij een DJ, maar nu is het wel zo dat de zorgvuldige samengestelde selectie DJ’s van LoveSound hier een positieve uitzondering op vormt.

Kun je écht niet kiezen? Dan kies je gewoon voor het beste van beide werelden in de vorm van een DJ live act! Plaats je boeking direct of vraag advies op maat via +31 613 592 848 of info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl