Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Wij-gaan-niet-trouwenfeest: geen ja-woord, wel muziek!

Al sinds de jaren zeventig neemt het aantal huwelijken in ons land langzaam maar zeker af. Met name de jongere generatie ziet de noodzaak van het ja-woord niet, maar zoekt wel naar alternatieven voor een alom geprezen onderdeel van het huwelijk: het huwelijksfeest! Het resultaat is nu al dé hype van 2018: het zogenaamde wij-gaan-niet-trouwenfeest.

Trouwen: reden voor een feestje

De twintiger van tegenwoordig stapt niet meer zo snel in het huwelijksbootje. De gemiddelde leeftijd van vrouwen is 31 jaar als ze gaan trouwen – die van mannen ligt 3 jaar hoger. Steeds meer dertigers kiezen daarnaast voor een geregistreerd partnerschap. Waarom elkaar immers het ja-woord geven, als het statistisch gezien in 40% van de gevallen verbroken wordt?

De geregistreerde partnerschappen nemen dus toe, maar toch knaagt bij veel partners het gevoel dat er iets mist. Is het dan toch de romantiek van het ja-woord? Of de bevestiging van de trouwakte? Nee. Het is het trouwfeest! Dat wat door velen als motivatie wordt aangevoerd om überhaupt te trouwen, maar op zichzelf natuurlijk geen goede reden is om een levenslange verbintenis met iemand aan te gaan.

Wij-gaan-niet-trouwenfeest: bruiloft zonder ja-woord

Creatieve twintigers en dertigers hebben nu de ultieme oplossing gevonden voor bovengenoemd probleem. In plaats van een bruiloftsfeest met alles erop en eraan organiseren zij een wij-gaan-niet-trouwenfeest. Dit feest doet in niets onder voor een huwelijksfeest en bevat naast een diner, avondfeest en muziek zelfs een ceremonie. Maar dan natuurlijk zonder het roemruchte ja-woord.

Inmiddels is het wij-gaan-niet-trouwenfeest uitgegroeid tot een regelrechte hype in Nederland en gaan steeds meer stellen overstag. Een toenemend aantal jonge vrouwen droomt niet langer van een witte jurk, maar van een spetterend feest dat geheel naar eigen wens wordt ingevuld en dat hen een leven lang bijblijft. En daar valt wat voor te zeggen!

Feest met of zonder ja-woord: muziek mag niet ontbreken

Spreekt zo’n wij-gaan-niet-trouwenfeest jou ook wel aan? Dan kun je voldoende inspiratie opdoen. Voorbeelden van paren die zo’n feest organiseerden zijn inmiddels ten overvloede te vinden op internet en ook RTL Nieuws besteedde er onlangs al aandacht aan. Eén kenmerk delen al deze feesten: er wordt groots uitgepakt op muzikaal vlak met live muziek van steengoede artiesten.

Bekijk hier al onze artiesten & acts 

Betekent dit dat iedereen Beyoncé op zijn wij-gaan-niet-trouwenfeest heeft staan? Zeker niet. Met ‘steengoed’ doelen we niet zozeer op de naam, maar vooral op de kwaliteit van de artiesten. Die is immers bepalend voor de muziek en daarmee de sfeer op het feest.

Voor hooggeschoolde muzikanten met jarenlange podiumervaring ben je bij LoveSound aan het juiste adres. Boek ze direct voor je eigen wij-gaan-niet-trouwenfeest of voor een traditionele bruiloft inclusief ja-woord! Informeer naar de mogelijkheden via info@love-sound.nl of bel ons op 06 135 928 48.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl