Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Ervaar het vinylgevoel van de 50’s, 60’s en 70’s

De jaren 50, 60 en 70 uit de vorige eeuw staan voor een bijzondere periode in de menselijke geschiedenis. Vraag iemand die in dit naoorlogse tijdperk leefde naar de grootste culturele invloed en het antwoord is zonder uitzondering: muziek. De muziek uit deze periode overstijgt landsgrenzen en generaties en wist honderden miljoenen mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden.

De geluidsdrager die hiervoor verantwoordelijk was is vinyl – beter bekend als de ouderwetse grammofoonplaat die je ooit tegenkwam op de stoffige zolder van je ouderlijk huis.

De betoverende charme van vinyl

Vinyl staat voor legendarische muziek uit de 50’s, 60’s en 70’s, maar ook voor de kenmerkende lichte ruis tijdens het afspelen die tegenwoordig als zo charmant ervaren wordt. Zoals een polaroidfoto uit deze tijd zich onderscheidt met een geheel eigen kleurenkarakteristiek, zo herken je ook het bijzondere geluid van een platenspeler uit duizenden.

Wie houdt van muziek uit de jaren 50, 60 en 70, luistert deze dan ook het liefst op een authentieke platenspeler met grammofoonplaat. Vinyl brengt je in nostalgische sferen en voert je terug naar een tijd waarin je haren nog langer waren dan je broekspijpen wijd. Een tijd van Souljazz, Flower Power en Rock ’n Roll. En een tijd waarin je alles kon en mocht!

Waan je voor even in de jaren 60

In 2019 is er veel veranderd. De polaroidcamera is verdrongen door de camera op je telefoon en de grammofoonplaat heeft moeten wijken voor Spotify. Maar wil jij je voor even weer in de jaren 50, 60 of 70 wanen? Dan kan dat ook tegenwoordig gelukkig nog altijd!

In Nederland woont namelijk de Haarlemse Jimmy – beter bekend als de nu al legendarische DJ Jimmy James. Zijn unieke collectie van vinylsingles doet de mond van zelfs de meest doorgewinterde verzamelaar openvallen van verbazing en bewondering.

Elke 7 inch is namelijk met zorg geselecteerd door Jimmy, die als vinyl DJ stad en land afreist om op markten en in platenzaken vinylpareltjes te ontdekken. Maar belangrijker nog: als geen ander heeft hij de gave om zijn bijzondere collectie van vinylsingles te vertalen tot een spetterende DJ show die je meeneemt naar meer dan een halve eeuw geleden!

Uniek optreden met authentieke vinylplaten

Een optreden van Jimmy James & The Vinyl 45s is een ervaring die een blijvende indruk achterlaat. Niet alleen als je zelf nog bewust de 50’s, 60’s op 70’s hebt meegemaakt, maar juist ook als je een jongere liefhebber bent van de tijdloze muzikale genres uit dit tijdperk.

The Beatles, The Rolling Stones, Fleetwood Mac, Creedence Clearwater Revival, Aretha Franklin, Chuck Berry, The Hollies, The Mamas & Papas, The Coasters en The Beach Boys zijn voorbeelden van namen die een belletje doen rinkelen bij elke muziekliefhebber. Het zijn de artiesten waarvan Jimmy authentieke vinylsingles heeft die hij gebruikt als basis voor zijn onvergetelijke optredens.

Jimmy James & The Vinyl 45s boeken via LoveSound

Een optreden van DJ Jimmy James is veel meer dan een DJ mix van muzikale klassiekers. Jimmy ademt de jaren 60 en brengt je met zijn performance compleet terug in deze tijdgeest. Zodra hij zijn geparelde koffer openklapt en de naald van de platenspeler op het piepende vinyl plaatst, weet jij hoe laat het is: tijd om te dansen en te feesten!

Leef je uit op legendarische jazzsingles van absolute grootheden of steel de show met je rock ’n roll moves op een geheel in stijl aangeklede dansvloer. Jimmy geeft zelf het goede voorbeeld – op zijn DJ booth prijken naast een klassiek beklede platenspeler ook een typische sixtieslamp en oude koffers.

Wil jij op je verjaardag, personeelsfeest of huwelijksfeest in een muzikale tijdcapsule gelanceerd worden naar de hoogtijdagen van de jaren 50, 60 en 70? Huur dan Jimmy James & The Vinyl 45s voor een spetterende vinylshow die je niet snel meer zult vergeten. Boek direct via +31 36 234 00 44 of stuur een mail naar info@love-sound.nl voor meer informatie.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl