Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Dansen en dineren: het ultieme culinair entertainment

Sommige trends beleven eens in de zoveel tijd een wederopstanding. Dat geldt ook voor het diner dansant. Ooit voorbehouden aan formele staatsbanketten en andere statige gelegenheden, blaast deze hippe stroming in het culinair entertainment tegenwoordig een frisse wind door de horeca.

De drie belangrijkste ingrediënten: lekker eten, fantastische live muziek en een avond vol dansplezier. Wat wil een mens nog meer? Hieronder zetten we de voordelen van een diner dansant voor je op een rijtje, inclusief handige tips over geschikte artiesten die je ervoor kunt boeken.

Langer dineren, meer plezier

Een diner dansant bezoek je niet om een snelle hap naar binnen te werken en meteen weer te vertrekken. Liever prikkel je je zintuigen met het heerlijke eten, de prachtige muziek en de gave live performances van uiteenlopende artiesten. Hoe meer gangen je bestelt en hoe langer je dineert, hoe meer plezier tijdens de muzikale intermezzo’s.

Tussen de gangen door kun je naar hartenlust dansen en zo alvast de nodige calorieën verbranden voor het toetje. Omdat de meeste gasten tijdens het eerste deel van de avond nog even moeten opwarmen, is muziek zoals die van Gina & The Gentlemende ideale starter. Dit veelzijdige kwartet blinkt uit in sfeervolle achtergrondmuziek en zet de juiste sfeer neer tijdens elk diner dansant.

Fantastische live muziek

Naarmate de avond vordert, wordt het steeds drukker rondom de eettafeltjes. Nadat de eerste paren stijlvol over de dansvloer zwieren, volgt de rest al snel. Ook de muziek sluit aan op het tempo van de avond en wordt langzaam en smaakvol opgebouwd. Verschillende muzikanten kunnen elkaar afwisselen of aanvullen en hierdoor zijn de muzikale opties eindeloos.

Daar waar een diner dansant veelal wordt ingeluid met jazzy of rustige achtergrondmuziek, tappen de artiesten na een poosje uit een ander vaatje. Een akoestisch duo treedt letterlijk meer op de voorgrond en kan gezellig tussen de eettafels doorlopen. Zangeressen als Maud, Hiske en Jennifer zijn zeer geschikt om in deze setting op te treden in combinatie met een bedreven pianist of gitarist.

Een avond vol dansplezier

Een diner dansant hoeft tegenwoordig al lang niet meer te voldoen aan allerlei plichtmatigheden en regels. Je kunt deze gelegenheid zo spectaculair maken als je wilt en zelfs gestaag opbouwen tot een onvervalste feest- of dansavond! Richting het einde van de avond vraagt dit om muziek met veel energie en vaak ook een grotere podiumbezetting.

De ideale boeking voor dit doeleinde is dan ook een band of DJ live act. De bandleden kunnen ook eerder tijdens het diner individueel of in kleinere formaties optreden. Zo hoef je maar één band of act in te huren en beleef je een avond vol culinair en muzikaal plezier. From Dinner to Dance is het ultieme voorbeeld van een muzikale topbeleving waarmee je een volledig avondprogramma vult.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een diner dansant en de artiesten die het beste aansluiten op jouw wensen? Neem dan direct contact op met onze specialisten en ontvang een concurrerende offerte en vrijblijvend advies op maat. Bel ons direct op 036 234 00 44 of stel je vraag via info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl