Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

6 meestgemaakte muziekblunders op je bruiloft

Muziek heeft een grote invloed op de sfeer tijdens jouw huwelijksdag en is hiermee een zeer belangrijke factor. Toch is er bijna geen enkel ander element tijdens de bruiloft dat zo gevoelig is voor blunders. Juist daarom is het cruciaal om gelouterde muzikanten in te huren via een professioneel boekingsbureau zoals LoveSound. Zodat je de 6 onderstaande veelgemaakte blunders kunt voorkomen:

Muziek voorafgaand aan de ceremonie

De huwelijksceremonie komt het beste tot zijn recht als er stilte aan vooraf gaat. Enkele pianonummers spelen kan geen kwaad, maar meer of hardere muziek doet afbreuk aan de sfeer tijdens de plechtigheid erna. Optimaal is als de pianist het intro van het nummer begint te spelen wanneer de bruidegom eraan komt met zijn moeder. Staat hij eenmaal klaar om zijn bruid te ontvangen?

Dát is het moment waarop de zangeres begint met zingen. De bruid schrijdt naar voren in haar witte jurk en iedereen draait zich om. Tranentrekker! De ervaren muzikanten van LoveSound voelen dit soort emotionele momenten haarfijn aan en spelen hier muzikaal op in. Zo ontstaat er extra emotie op de momenten die er écht toe doen; een effect dat een CD nooit kan creëren.

Als het bruidspaar eenmaal zit, maken onze muzikanten uiteraard ook een mooi einde aan het nummer. Hierdoor wordt de muziek nooit leidend tijdens de ceremonie – het draait immers om het bruidspaar!

Te krap boeken van de muzikanten

Als je muzikanten te krap boekt, loop je het risico dat ze niet speelklaar zijn op het moment dat jouw eerste gasten arriveren. Bij LoveSound zorgen we daarom dat al onze artiesten ruim anderhalf uur van tevoren aanwezig zijn. Zo heb je als bruidspaar geen zorgen over de muziek en weet je zeker dat alles professioneel gereed staat tijdens het meest belangrijke moment van je huwelijksdag: de ceremonie.

Muziek die veel te hard staat

Hoewel je op het avondfeest van je bruiloft uit je dak wilt gaan, is dit tijdens het diner of de receptie nog niet gewenst. Muziek die te hard staat, vormt dan een verstorend element en leidt ertoe dat de aanwezigen elkaar lastig kunnen verstaan. Het inhuren van professionele muzikanten zorgt ervoor dat het muziekvolume altijd perfect is aangepast aan de setting.

Bij LoveSound houden we tevens rekening met de restricties en limieten van locaties, zodat je zeker weet dat op dit vlak geen problemen ontstaan. Desondanks zorgen wij ervoor dat het feest perfect verloopt en helemaal op jullie wensen is afgestemd. Zo ervaart iedereen een optimale feestbelevenis zonder dat jullie je druk hoeven te maken om het volume.

Te lang nummer voor de openingsdans

Tijdens de openingsdans wil jij met je partner dansen op een favoriet nummer. Hou echter wel rekening met de speelduur. Een nummer van bijvoorbeeld 6 minuten lijkt eindeloos te duren als je slechts een beetje heen en weer schuifelt. Niet alleen voor jou zelf, maar ook voor de gasten die wachten op hun beurt om de dansvloer op te mogen.

In overleg met de DJ of band kan jullie favoriete nummer probleemloos worden ingekort. Ook creëren de muzikanten van LoveSound indien gewenst moeiteloos een mix van meerdere nummers. De opties zijn eindeloos!

Muziek niet vooraf bespreken

Sommige nummers hebben voor jou en je partner een speciale betekenis. Deze moeten dan ook gespeeld worden tijdens jullie bruiloft – of het nu tijdens de ceremonie, receptie of het avondfeest is. Ook zijn er nummer die je juist liever vermijdt. Bij LoveSound vragen we daarom altijd om een top 10 van nummers die jullie wel en niet willen horen.

Daarnaast laten we het bruidspaar bepalen of onze muzikanten verzoekjes van gasten wel of niet aannemen. Er is ook een andere optie; je kunt aan alle aanwezigen een top 3 van feestnummers vragen. Zo weet je precies welke stijlen gewenst zijn en creëren onze muzikanten een muzikale mix die bij iedereen in de smaak valt.

Niet variëren in genre

Hoewel jij zelf misschien fan bent van een bepaalde muziekstijl, is het niet verstandig hier de hele bruiloft voor te kiezen. Je gasten hebben immers een andere muzieksmaak en ook voor hun moet het verblijf aangenaam zijn. De muzikanten van LoveSound houden hier rekening mee en zorgen altijd voor voldoende variatie. Al onze acts beheersen een gevarieerd repertoire en spelen in op de wensen van het publiek.

Muziek vanaf het begin voluit

Veel bruidsparen willen dat de muziek om 8 uur ’s avonds al voluit begint, omdat de gasten dan binnenkomen. In de praktijk is dit meestal echter ongepast. De gasten willen eerst feliciteren, dan een drankje drinken en vervolgens rustig kletsen met familie en vrienden die ze lange tijd niet gezien hebben. Als de band het feest meteen al op gang brengt, ontstaat er feitelijk een averechts effect.

Beter is het om te beginnen met rustige, opbouwende muziek tot een uur of half 10 en daarna de openingsdans aan te kondigen. Dan pas is het tijd om te beginnen met de eerste, uitnodigende set voor op de dansvloer. Het eerste drankje is dan gedronken en mensen hebben zin om te feesten. Op deze manier kan het feest knallend beginnen en tot in de late uurtjes doorgaan.

Later beginnen heeft bovendien een ander voordeel. Is er een band geboekt, dan zullen door de latere begintijd de pauzes korter zijn. Hierdoor zal het feest lekker vlot doorlopen en beleven zowel jij als je gasten een onvergetelijke avond!

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl