Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Interview met Pieter van der Zweep

Hij verwierf bekendheid bij het grote publiek met zijn deelname aan televisiehows zoals The voice of Holland, All Together Now en Beat Me. Ook oogstte Pieter van der Zweep veel succes met Nederlandstalige popliedjes zoals Je Neemt Me Mee, Zal De Liefde Winnen, Dansen en Zevende Hemel. In dit interview vragen wij de rasartiest naar zijn carrièreverloop, muzikale specialismen en persoonlijke muzieksmaak.

Wanneer ontdekte je jouw passie voor muziek?

Mijn ouders hebben een horecazaak met een discotheek. Hierdoor zag ik als kleine jongen van dichtbij grote Nederlandse sterren optreden. Dit inspireerde mij om ook mijn eigen zangkunsten te oefenen op het podium. Dat deed ik alleen, want met toeschouwers was het nog veel te eng! Stiekem luisterde mijn familie af en toe wel mee en zei me dat het echt goed klonk. Dit ging zo door tot aan mijn 18e verjaardag, toen ik van mijn broer een zangles cadeau kreeg. De zangdocent was enthousiast, wat me de overtuiging gaf om op te gaan treden. Ik begon in een akoestisch bandje met driestemmige zang en heb daarnaast heel lang met een big band opgetreden. Vanaf mijn 21eheb ik het nog serieuzer opgepakt en ben ik de studio ingedoken om mijn eigen muziek uit te brengen.

Wanneer begon je bekender te raken bij het grote publiek?

Op mijn 28e had ik al diverse singles en een album uitgebracht. Mijn nummers waren gedraaid op de landelijke radio en ik had mogen samenwerken met geweldige artiesten. Toch blijft het in de muziekindustrie lastig om écht je plekje te veroveren. Toen ik de kans kreeg om aan de televisietalentenjacht The voice of Holland mee te doen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Het was een supermooi avontuur, waarin ik het schopte tot de knockoutrondes. Mijn deelname heeft me meer bekendheid en veel toffe optredens opgeleverd. Hierna heb ik nog als vakprofessional in de jury van All Together Now gezeten en deelgenomen aan Beat Me. Bij het laatste tv-programma mocht ik mijn eigen nummers kiezen en heb ik me dan ook echt kunnen laten zien als de artiest die ik ben!

Wat is je grootste muzikale inspiratiebron?

Zelf sta ik bekend om mijn Nederlandstalige popliedjes. Het is daarom geen verrassing dat ik Marco Borsato noem als grote inspiratiebron. Ik heb het geluk gehad dat mijn eigen stijl in het verleden vaak vergeleken is met die van hem. Voor mij is dat het mooiste compliment dat ik kan krijgen. In de Nederlandstalige muziek hou ik heel erg van mooie nummers met een goede tekst. Naast Marco Borsato kom je dan al snel uit bij artiesten zoals BLØF en Frank Boeijen. Maar tijdens optredens zing ik ook heel vaak nummers van Nielson of Hazes. Dit soort liedjes werkt heel goed om de boel een beetje op te hypen en de voetjes van de vloer te krijgen! In mijn eigen tijd luister ik daarnaast nog heel veel andere muzikale stijlen. Ik houd bijvoorbeeld van soul, motown, country en nog veel meer.

Welke stijl kunnen opdrachtgevers die jou boeken verwachten?

Ik word via LoveSound vaak geboekt voor bruiloften, maar ook voor zakelijke events. Op bruiloften verzorg ik bijvoorbeeld de muzikale omlijsting van de ceremonie, maar bouw ik ook een feestje tijdens het afsluitende avondfeest. Het voordeel is dat je met mijn stem heel veel kanten op kan, waardoor ik vrijwel elke muzikale wens van het bruidspaar kan verwezenlijken. Tijdens de ceremonie zing ik vaak een gevoelige ballad. Dat is geweldig, want hierin kan ik al mijn beleving leggen! Voor het avondfeest kies ik vaak juist weer totaal andere liedjes en pak ik het podium om iedereen te entertainen en aan het dansen te krijgen. Op bruiloften hoor je mij dan ook zeker niet alleen Nederlandstalig zingen, maar bijvoorbeeld ook Bruno Mars en andere stijlen die aansluiten op de wensen van het bruidspaar.

Wat is tot nu toe je mooiste optreden via LoveSound geweest?

Sowieso vind ik het heel bijzonder om op te mogen treden bij huwelijksceremonies. Het blijft heel speciaal om te ervaren hoe live muziek dit dierbare moment voor mensen nóg persoonlijker maakt. Voor mij zijn die optredens dan ook onbetaalbaar. Via LoveSound heb ik een keer mogen optreden bij een geweldige bruiloft op Parc Broekhuizen, waar de bruid specifiek had gevraagd of ik mijn eigen nummer ‘Vanaf Vandaag’ wilde zingen. Er werd haar toen verteld dat ik niet beschikbaar was, maar tot haar enorme verrassing kwam ik tijdens de ceremonie tóch zingend de trap af lopen! Toen de bruid zich omdraaide begon ze spontaan te huilen van blijdschap. Hierdoor werd ik zelf ook emotioneel. Dit optreden zal ik dan ook nooit vergeten, zeker niet omdat ik ‘Vanaf Vandaag’ oorspronkelijk heb geschreven voor het huwelijk van mijn broer. Toch houd ik eigenlijk aan elke bruiloft wel een bijzonder gevoel over. Juist doordat het optreden live is, komt de muziek bij mensen zó diep binnen. Dat gevoel gaat nooit vervelen!

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl