Direct contact
+31 36 234 00 44
Logo LoveSound

Corona bruiloft: laat je inspireren door deze buitenlandse huwelijkstraditie

Van Ethiopië tot India en van Peru tot Macedonië. In veel culturen is het heel normaal en niet minder dan broodnodig om het huwelijksfeest uit te spreiden over meerdere dagen. Zoveel prachtige tradities en gebruiken, die kun je toch nooit in één dag proppen?! Met een meerdaagse bruiloft kun je meer vrienden en familie onderdeel maken van deze bijzondere gebeurtenis en krijgt de trouwerij alleen maar meer diepgang en allure.

Het hoeft heus niet ingewikkeld te zijn; een kasteel op de heuvels van Maastricht, een boerderij in het coulisse landschap van De Achterhoek of ‘glampen’ in uitgestrekt Friesland; stuk voor stuk vormen deze locaties een perfecte uitvalsbasis voor jullie trouwfestiviteiten. Dè plek waar je gedurende meerdere dagen vrienden en familie ontvangt en de liefde viert. Een bijkomend voordeel van zo’n meerdaags huwelijksfestijn; je kan net als de Chinezen helemaal losgaan met outfit wissels. Wij zien alleen maar voordelen, wat jij?

Dag 1

Inchecken op jullie droomlocatie, bubbels om het huwelijksfestijn in te luiden en chillen in de hottub op de glamping of loungen in de jacuzzi op jullie hotelkamer. Daarna hijsen jullie je in feestkledij, want vanavond is allereerst de beurt aan jullie variant op het Amerikaanse:

‘Rehearsal Dinner’. Een prachtige gelegenheid om jullie meest dierbare vrienden onderdeel te maken van dit bijzondere moment in jullie leven. Samen herinneringen ophalen aan alle gekke avonturen onder het genot van een goed glas wijn en het lekkerste eten. Aan hen meteen de eer om jullie voor te bereiden op de officiële ceremonie die een paar dagen later zal volgen. Hebben ze tips? Geef hen de kans om te speechen en geniet van het intieme en betekenisvolle karakter van deze kleinschalige invulling. Zorg voor de juiste sfeer met livemuziek van een jazz combo zoalsThe Gypsy Strings. Een relaxte en waardevolle start van jullie meerdaags huwelijksfeest.

Dag 2

Nadat jullie heerlijk hebben uitgeslapen en een dampende kop koffie in de ochtendzon hebben genuttigd, is het tijd voor jullie eigen interpretatie van de Engelse ‘wedding breakfast’. Wij noemen het:

‘De Bruiloft Brunch’. Denk aan geruite kleedjes in het gras en robuuste houten tuintafels, picknick manden gevuld met verse broodjes, scones, jus d’orange, fruitig wijntje, bonte salade en lokale kaasjes onder de zwoele klanken van een akoestische gitarist zoals Bas. Een speelse en ontspannen invulling voor jullie vrienden en familie met jonge kinderen. Iedereen een eigen kleedje en heerlijk in de buitenlucht. Hierna plannen jullie bijvoorbeeld een uitgebreid wellness arrangement waarmee je je optimaal voorbereid op de belangrijke gebeurtenis van de volgende dag.

Dag 3

Het getal drie staat voor magie en goed geluk. Dus de derde dag van jullie meerdaagse bruiloft is bij uitstek de aangewezen dag voor het officiële onderdeel. Het moment surprême is daar:

‘De huwelijksceremonie’. Hier hebben jullie zo naartoe geleefd! Met de voorbereiding van de afgelopen dagen en een aandeel hierin van alle belangrijke mensen in jullie leven, is het nu aan jullie tweeën, jullie getuigen en naaste familieleden om het officieel te maken! Dit moment heeft nog meer diepgang gekregen, doordat jullie er al een paar dagen naartoe hebben gewerkt! Kies voor de juiste muzikale invulling, zoals pianiste en zangeres Mensje. Niets is zo bepalend voor de sfeer en intimiteit van een huwelijksceremonie als muziek, laat je dus goed adviseren over de juiste instrumenten en songs. We denken graag met jullie mee.

Deze derde en laatste dag sluit je af met een heerlijk Frans ‘diner dansent’ met een goede dj en live muzikant zoals Keys & Copper; het waanzinnige duo gevormd door saxofonist Melle en dj Jeroen.

Door het huwelijksfeest over meerdere dagen te verdelen, kun je meer gasten betrekken bij dit bepalende moment in jullie leven. Mochten jullie vrienden nou alsnog klagen over te weinig festiviteiten, wijs ze dan eens op de Schotse traditie waarbij de vrienden ‘the night after’ het huwelijksfeest voortzetten zonder het huwelijkspaar. Stuur hen bijvoorbeeld de leuke cocktails van Barblog. In Schotland is het huwelijkspaar tegen die tijd namelijk al lang vertrokken richting een zonovergoten honeymoon, net als jullie hopelijk. En die zonovergoten honeymoon kan net zo goed plaatsvinden in een luxe yurt op ons eigen Texel. Met een beetje creativiteit wordt alles immers alleen maar specialer.

Benieuwd hoe wij wij jullie kunnen helpen bij de perfecte muzikale invulling van jullie bijzondere meerdaagse bruiloft? Neem dan contact op met LoveSound en laat je vrijblijvend en op maat adviseren. Bel ons nu op 036 234 00 44 of stuur je vraag naar info@love-sound.nl.

Terug naar overzicht
© Copyright LoveSound 2017 | Sitemap | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden | Webdesign: Webton.nl